بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی اسانس جعفری بر روی تعدادی از باکتری های عامل فساد و بیماری زای غذایی
(ندگان)پدیدآور
شرافتی چالشتری, رضارفیعیان کوپائی, محمودشرافتی چالشتری, علیصالحی, الهامنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده در این مطالعه میزان ترکیبات فنلی اسانس جعفری شناسایی و همچنین اثر آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی آن در برابر هفت باکتری عامل فساد و بیماری زای منتقله از غذا در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. پس از تهیه اسانس جعفری، میزان ترکیبات فنلی کل به روش رنگ سنجی فولین سیوکالتیو و ظرفیت آنتیاکسیدانی اسانس نیز به روش رنگ زدایی بتاکاروتن اندازه گیری شد. اثرات ضد میکروبی آن بهصورت حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد و حداقل غلظت کشندگی باکتری با استفاده از روش میکرودایلوشن، علیه باکتری های آلکالیژنز فکالیس، سراتیا مارسسنس، پروویدنسیا رتگری، کلبسیلا اکسیتوکا، استافیلوکوکوس اورئوس، شیگلا دیسانتری و لیستریا مونوسیتوژنز انجام شد. نتایج نشان داد که میزان فنل کل 45/0 ±18/8 میلی گرم در گرم، معادل اسید گالیک و ظرفیت آنتی اکسیدانی آن برابر 52/1 ±45 درصد بود. همچنین اسانس جعفری دارای اثر ضد میکروبی بر روی باکتری های مذکور بوده و میزان حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد باکتری بین 562/1 و 5/12 و حداقل غلظت کشندگی باکتری بین 125/3 و 25 میلی گرم در میلی لیتر بود. بنابراین اسانس جعفری به دلیل داشتن مواد موثرهای نظیر ترکیبات فنلی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و اثر ضد میکروبی بوده و می توان آن را به عنوان یک ماده نگهدارنده در صنایع غذائی پیشنهاد داد.
کلید واژگان
آنتی اکسیدانضد باکتریایی
جعفری
فساد مواد غذایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-08-231393-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch
سازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران.مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران.
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران.
دانش آموخته دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.




