جداسازی باکتریوفاژ اختصاصی باکتری Alicyclobacillus acidoterrestris عامل فساد آب میوه از خاک
(ندگان)پدیدآور
تاج بخش, امیررضا توفیقی, سیده الهاممعتمدی, حسینرفیعی, سولمازنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده باکتری Alicyclobacillus acidoterrestris مهمترین باکتری عامل فساد آب میوه است و روشهای مناسب برای حذف این باکتری از آب میوه مورد توجه خاص میباشد. استفاده از فاژ در محصولات غذایی به تازگی برای کنترل باکتری های مواد غذایی به طور صنعتی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش جداسازی باکتریوفاژ اختصاصی باکتری A. acidoterrestris از خاک میباشد. در این مطالعه نمونه های جمع آوری شده از خاک اطراف درختان کنار (سدر) پس از سانتریفیوژ و فیلتر شدن برای جستجوی فاژ مورد بررسی قرار گرفتند. مقدار مشخصی از نمونه های محیطی به محیط کشت AAB واجد باکتری اضافه گردید و با روش آگار دو لایه جهت بررسی تشکیل پلاک مورد بررسی قرار گرفت.تشکیل پلاک وجود باکتریوفاژها در مایع فیلتر شده را تأیید کرد. نتایج حاصل ازاین پژوهش وجود باکتریوفاژ اختصاصی باکتری A.acidoterrestris را در نمونه خاک اطراف درخت کنار نشان داد. پایداری این باکتریوفاژها در آبمیوه ها، اختصاصی است و عدم صدمه به کیفیت آب میوه از جمله مزایای استفاده از این روش نسبت به سایر روش ها است.
کلید واژگان
Alicyclobacillus acidoterrestrisفساد آب میوه
باکتریوفاژ
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-02-201393-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران.گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران.
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران.
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران.




