• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه فراوانی ژن های کد کننده انتروتوکسین و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین جدا شده از نمونه های سبزیجات و سالاد در استان چهارمحال و بختیاری

    (ندگان)پدیدآور
    مومنی شهرکی, منوچهرشاکریان, امیررحیمی, ابراهیمصفرپور دهکردی, فرهاد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.533 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استافیلوکوکوس­اورئوس مقاوم به متی­سیلین یکی از اصلی­ترین عوامل نوظهور ایجاد کننده مسمومیت­های غذایی مقاوم به آنتی­بیوتیک در انسان است. باکتری همچنین توانایی تولید انتروتوکسین مقاوم به حرارت را دارد. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی میزان شیوع، الگوی مقاومت آنتی­بیوتیکی و فراوانی ژن­های کد کننده انتروتوکسین در سوش های استافیلوکوکوس­اورئوس مقاوم به متی­سیلین جدا شده از سبزیجات و سالاد انجام پذیرفت. در این مطالعه تعداد 485 نمونه سبزیجات و سالاد جمع­آوری و سریعا به آزمایشگاه انتقال داده شدند. به منظور جداسازی استافیلوکوکوس­اورئوس از کشت میکروبی استفاده و سوش های مقاوم به متی سیلین با استفاده از دیسک های سفوکسیتین و اگزاسیلین تایید شدند. الگوی مقاومت آنتی­بیوتیکی و  فراوانی ژن­های کد کننده انتروتوکسین به ترتیب با استفاده از روش های انتشار دیسکی و PCR ارزیابی شدند. میزان شیوع استافیلوکوکوس­اورئوس مقاوم به متی­سیلین در نمونه­های سبزیجات و سالاد به ترتیب 2/7 و 51/8 درصد بود. سوش های استافیلوکوکوس­اورئوس مقاوم به متی­سیلین، بیشترین میزان مقاومت آنتی­بیوتیکی را نسبت به آنتی­بیوتیک­های پنی­سیلین (100 درصد)، کوآموکسی­کلاو (100 درصد)، آمپی­سیلین (100 درصد) و سفتی­راکسون (100 درصد) داشتند. شیوع مقاومت برعلیه ایمی­پنم (52/10 درصد) و کلرامفنیکل (68/23 درصد) کمتر از سایر آنتی­بیوتیک­ها بود. فراوان­ترین انتروتوکسین­های ردیابی شده در ایزوله­های استافیلوکوکوس­اورئوس مقاوم به متی­سیلین، SEA (15/63 درصد) و SEB (26/52 درصد) بودند. حضور همزمان چند ژن کد کننده انتروتوکسین و مقاومت چندگانه برعلیه چندین آنتی­بیوتیک در سوش های استافیلوکوکوس­اورئوس مقاوم به متی­سیلین جدا شده از نمونه­های سبزیجات و سالاد نشان دهنده بروز یک مشکل بهداشتی عمده در این دسته از مواد غذایی است. جلوگیری از تجویز بی رویه آنتی­بیوتیک­ها می تواند خطر استافیلوکوکوس­اورئوس مقاوم به متی­سیلین انتروتوکسین زا را در سبزیجات و سالاد کاهش دهد.
    کلید واژگان
    استافیلوکوکوس‌اورئوس مقاوم به متی‌سیلین
    انتروتوکسین
    مقاومت آنتی‌بیوتیکی
    سبزیجات
    سالاد

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-06-21
    1399-04-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
    IAU, Shahrekord Branch
    سازمان پدید آورنده
    عضو باشگاه پژوهشگران جوان،کارشناس ارشد بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
    گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
    گروه بهداشت مواد غذائی و بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی
    مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران، سازمان غذا و دارو، تهران، ایران

    شاپا
    ‪۲۳۴۵-۵۳۹X
    URI
    http://jfm.iaushk.ac.ir/article_672941.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/267160

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب