شناسایی مولکولی و ارزیابی اثرات ضدمیکروبی جدایه لاکتیکی عمده ترخینه و ترکیبات شبه باکتریوسینی آن در برابر برخی از عوامل میکروبی غذازاد
(ندگان)پدیدآور
سارانی, آتناصادقی, علیرضاخمیری, مرتضیمقصودلو, یحییمویدی, علیابراهیمی, مریمنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
جداسازی و ارزیابی ویژگیهای باکتریهای اسید لاکتیک از فراوردههای تخمیری سنتی، همواره احتمال مواجهه با جدایههای دارای قابلیتهای منحصر به فرد را در پی داشته است. در این مطالعه پس از شناسایی مولکولی جدایه لاکتیکی عمده ترخینه، اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی جدایه مذکور و ترکیبات شبه باکتریوسینی آن در برابر برخی از شاخصهای میکروبی غذازاد بر اساس روشهای مرجع مورد بررسی قرار گرفت.توالییابی محصولات واکنش زنجیرهای پلیمراز منجر به شناسایی لاکتوکوکوس لاکتیس به عنوان جدایه لاکتیکی عمده ترخینه شد. جدایه مذکور دارای اثرات ضد باکتریایی مناسبی بود اما تفاوت معنی داری (05/0Pاستافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی در حضور این جدایه لاکتیکی وجود نداشت. علاوه بر این، اثر بازدارنده روماند خام به ترتیب نسبت به روماند خنثی و روماند عملآوری شده جدایه لاکتیکی بر روی هر یک از شاخصهای باکتریایی مورد مطالعه بیشتر بود و بیشترین مقدار کاهش جمعیت استافیلوکوکوس اورئوس (91/87 درصد) در حضور روماند خام حاصل از فاز رشد لگاریتمی مشاهده شد. همچنین جدایه لاکتیکی اثر ضد قارچی بیشتری بر آسپرژیلوس فلاووس نسبت به آسپرژیلوس نایجر داشت ولی میزان رشد آسپرژیلوس نایجر در روزهای سوم تا ششم گرمخانهگذاری در مقایسه با آسپرژیلوس فلاووس در حضور ترکیبات شبه باکتریوسینی جدایه لاکتیکی به شکل معنیداری (05/0Pلاکتوکوکوس لاکتیس و ترکیبات شبه باکتریوسینی آن از قابلیت استفاده به عنوان کشت آغازگر در تولید فراوردههای تخمیری و یا نگهدارنده زیستی در صنایع غذایی و دارویی برخوردار میباشند.
کلید واژگان
ترخینهجدایه لاکتیکی
اثر ضد میکروبی
ترکیبات شبه باکتریوسینی
آلودگی میکروبی مواد غذائی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-09-231398-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد زیست فناوری مواد غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانعضو هیات علمی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده صنایع غذایی
عضو هیئت علمی دانشگاه
عضو هیات علمی
عضو هیات علمی
مرکز تحقیقات سلامت فراوردههای غذایی، دارویی و طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان.




