اثرات ضدمیکروبی عصاره متانولی پوست انار درآب سیب علیه ساکارومایسس سرویزیه ، لاکتوباسیلوس پلانتاروم و آلیسایکلوباسیلوس اسیدوترستریس
(ندگان)پدیدآور
رضوانی فرد, زینباسحاقی, محمدرضاحسن زاده, سید مهدینوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این تحقیق بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره متانولی پوست انار بر روی ساکارومایسس سرویزیه PTCC 5269، لاکتوباسیلوس پلانتاروم PTCC 1058 و آلیسایکلوباسیلوس اسیدوترستریس ATCC 49025 در آب سیب میباشد. سه غلظت متفاوت از عصاره پوست انار (250 ، 500 و 1000 میکروگرم/میلیلیتر) و تیمار شاهد تهیه گردید. تیمارها در دمای یخچال برای 60 روز نگهداری گردید و از جهت اسیدیته، pH، کدورت، درجه بریکس، آنالیز میکروبی، در روزهای صفر، 30 و 60 مورد آزمایش قرار گرفت. با افزایش زمان نگهداری و همچنین افزایش غلظت عصاره افزایش اسیدیته و کاهش pH مشاهده گردید.. با توجه به خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ماندگاری آب سیب، نهایتا تیمار با 500 میکروگرم بر میلی لیتر عصاره فنولی پوست انار به عنوان تیمار بهینه تشخیص داده شد. نتایج نشان داد که عصاره ی الکلی پوست انار به عنوان یک نگهدارنده طبیعی و اثرگذار در کاهش کدورت در آب سیب در دمای یخچال مطرح می باشد
کلید واژگان
عصاره فنولیپوست انار
ساکارومایسس سرویزیه
لاکتوباسیلوس پلانتاروم
آلیسایکلوباسیلوس اسیدوترستریس
آلودگی میکروبی مواد غذائی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-06-221398-04-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی گرایش میکروبیولوژی دانشگاه آزاد ورامینمدیر گروه تحصیلات تکمیلی صنایع غذایی دانشگاه آزاد ورامین
عضو هیئت علمی انستیتوپاستور تهران




