• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology
    • دوره 5, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology
    • دوره 5, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر مو‌سیر بر قابلیت‌زنده مانی باکتری‌های پروبیوتیک و برخی خواص فیزیکو‌شیمیایی و پذیرش‌کلی ماست هم‌زده کم‌چرب

    (ندگان)پدیدآور
    رمضانی, رخسارهفدائی نوغانی, وجیههجودکی, حسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    813.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    از آن‌جا که اغلب غذا‌های پروبیوتیک را فرآورده‌های شیری تشکیل می‌دهند و با توجه به تغییر ذائقه افراد‌جامعه، تولید‌کنندگان محصولات‌شیری به فکر تولید محصولات جدیدی هستند که در کنار تأمین تنوع ذائقه مصرف-کنندگان، ارزش غذایی بالایی نیز داشته باشند.امروزه، ماست طعم‌دار از مقبولیت زیادی در بین مصرف‌کنندگان برخوردار است. طعم‌دهی به ماست از‌طریق افزودن ترکیبات طبیعی از‌جمله انواع میوه‌ها و انواع سبزیجات تازه یا خشک مانند نعناع، پونه، ریحان و مو‌سیر انجام می‌پذیرد. در این پژوهش، تأثیر افزودن مو‌سیر ایرانی در سطوح 2/0، 3/0 و 4/0 درصد بر زنده‌مانی باکتری‌های پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس) و برخی ویژگی های فیزیکو‌شیمیایی ) pH، اسیدیته قابل‌تیتر، آب‌اندازی و ویسکوزیته( و پذیرش‌کلی ماست هم‌زده کم‌چرب پروبیوتیک حاوی 08/0% بتا‌گلوکان مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزودن مو‌سیر تأثیر معنا‌داری بر اسیدیته و pH نمونه‌های ماست داشت (05/0>p). با افزایش درصد مو‌سیر در نمونه‌های ماست هم‌زده، ویسکوزیته و زنده‌مانی باکتری‌های پروبیوتیک کاهش و آب‌اندازی و پذیرش‌کلی افزایش یافت (05/0>p).
    کلید واژگان
    موسیر
    پروبیوتیک
    ماست هم‌زده کم چرب

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2019-02-20
    1397-12-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
    IAU, Shahrekord Branch
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
    مدیر عامل، شرکت لبنیات پگاه تهران،تهران،ایران

    شاپا
    ‪۲۳۴۵-۵۳۹X
    URI
    http://jfm.iaushk.ac.ir/article_664088.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/267104

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب