| dc.contributor.author | لسانی فر, نسترن | fa_IR |
| dc.contributor.author | حنیفیان, شهرام | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:42:52Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:42:52Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:42:52Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:42:52Z | |
| dc.date.issued | 2019-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-08-05 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-05-14 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | لسانی فر, نسترن, حنیفیان, شهرام. (1397). میزان آلودگی، کمیت و تنوع گونهای باکتریهای اسپوردار هوازی در ادویهها و گیاهان معطر عرضه شده در تبریز. میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology, 5(4), 9-20. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | ۲۳۴۵-۵۳۹X | |
| dc.identifier.uri | http://jfm.iaushk.ac.ir/article_664084.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/267102 | |
| dc.description.abstract | این تحقیق با هدف بررسی میزان آلودگی، کمیت و تنوع گونهای باکتریهای اسپوردار هوازی در ادویهها و سبزیها معطر عرضه شده در تبریز انجام گرفت. برای تهیه نمونههای ادویه و گیاهان معطر به عطاریها و مراکز فروش در نواحی مختلف شهر تبریز مراجعه و بهصورت تصادفی تعداد 5 نمونه از 25 ادویه مختلف (در مجموع 125 نمونه)، جمعآوری گردید. نمونهها با استفاده از روش استاندارد پلیت کانت و آزمونهای بیوشیمیایی متداول شمارش و تشخیص تفریقی داده شدند. طبق نتایج، پایینترین و بالاترین تعداد باکتریهای اسپوردار مزوفیل بهترتیب در گشنیز (میانگین log cfu/g 4/15±0/56) و زردچوبه (میانگین log cfu/g 7/02±0/60) مشاهده شد. از نظر باکتریهای اسپوردار ترموفیل، شوید (میانگین log cfu/g 4/73±0/86) و فلفل سیاه (میانگین log cfu/g 7/20±0/81) بهترتیب کمترین و بیشترین بار میکروبی را داشتند. بیشترین درصد فراوانی گونههای مزوفیل مربوط به باسیلوس کواگولانس (9/13) بود؛ در حالیکه بیشترین گونههای ترموفیل شامل باسیلوس ماسرانس (99/16 درصد)، پانتوتنتیکوس (53/15 درصد) و سرئوس (07/14 درصد) بودند. در بین ادویههای مورد بررسی، بیشترین تنوع گونهای باسیلوسهای مزوفیل و ترموفیل بهترتیب در گلپر (11 گونه) و سماق (10 گونه) یافت شد. یافتههای مطالعه نشان داد اکثر ادویههای عرضه شده در تبریز دارای بار میکروبی بالایی از نظر باکتریهای اسپوردار هوازی ترموفیل و مزوفیل بودند و از این نظر میتوانند منبع آلودگی در غذایی باشند که در ترکیب آنها مورد استفاده قرار میگیرند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 477 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد | fa_IR |
| dc.publisher | IAU, Shahrekord Branch | en_US |
| dc.relation.ispartof | میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Food Microbiology | en_US |
| dc.subject | باکتری های اسپوردار هوازی | fa_IR |
| dc.subject | ادویه و گیاهان معطر | fa_IR |
| dc.subject | تبریز | fa_IR |
| dc.subject | آلودگی میکروبی مواد غذائی | fa_IR |
| dc.title | میزان آلودگی، کمیت و تنوع گونهای باکتریهای اسپوردار هوازی در ادویهها و گیاهان معطر عرضه شده در تبریز | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 9 | |
| dc.citation.epage | 20 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-8862-8756 | |