نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorلسانی فر, نسترنfa_IR
dc.contributor.authorحنیفیان, شهرامfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:42:52Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:42:52Z
dc.date.available1399-07-09T04:42:52Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:42:52Z
dc.date.issued2019-02-20en_US
dc.date.issued1397-12-01fa_IR
dc.date.submitted2017-08-05en_US
dc.date.submitted1396-05-14fa_IR
dc.identifier.citationلسانی فر, نسترن, حنیفیان, شهرام. (1397). میزان آلودگی، کمیت و تنوع گونه‌ای باکتری‌های اسپوردار هوازی در ادویه‌ها و گیاهان معطر عرضه شده در تبریز. میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology, 5(4), 9-20.fa_IR
dc.identifier.issn‪۲۳۴۵-۵۳۹X
dc.identifier.urihttp://jfm.iaushk.ac.ir/article_664084.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/267102
dc.description.abstractاین تحقیق با هدف بررسی میزان آلودگی، کمیت و تنوع گونه‌ای باکتری‌های اسپوردار هوازی در ادویه‌ها و سبزی‌ها معطر عرضه شده در تبریز انجام گرفت. برای تهیه نمونه‌های ادویه و گیاهان معطر به عطاری‌‌ها و مراکز فروش در نواحی مختلف شهر تبریز مراجعه و به‌صورت تصادفی تعداد 5 نمونه از 25 ادویه مختلف (در مجموع 125 نمونه)، جمع‌آوری گردید. نمونه‌ها با استفاده از روش‌ استاندارد پلیت کانت و آزمون‌های بیوشیمیایی متداول شمارش و تشخیص تفریقی داده شدند. طبق نتایج، پایین‌ترین و بالاترین تعداد باکتری‌های اسپوردار مزوفیل به‌ترتیب در گشنیز (میانگین log cfu/g 4/15±0/56) و زردچوبه (میانگین log cfu/g 7/02±0/60) مشاهده شد. از نظر باکتری‌های اسپوردار ترموفیل، شوید (میانگین log cfu/g 4/73±0/86) و فلفل سیاه (میانگین log cfu/g 7/20±0/81) به‌ترتیب کم‌ترین و بیشترین بار میکروبی را داشتند. بیشترین درصد فراوانی گونه‌های مزوفیل مربوط به باسیلوس کواگولانس (9/13) بود؛ در حالی‌که بیشترین گونه‌های ترموفیل شامل باسیلوس ماسرانس (99/16 درصد)، پانتوتنتیکوس (53/15 درصد) و سرئوس (07/14 درصد) بودند. در بین ادویه‌های مورد بررسی، بیش‌ترین تنوع گونه‌ای باسیلوس‌های مزوفیل و ترموفیل به‌ترتیب در گلپر (11 گونه) و سماق (10 گونه) یافت شد. یافته‌های مطالعه نشان داد اکثر ادویه‌های عرضه شده در تبریز دارای بار میکروبی بالایی از نظر باکتری‌های اسپوردار هوازی ترموفیل و مزوفیل بودند و از این نظر می‌توانند منبع آلودگی در غذایی باشند که در ترکیب آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.fa_IR
dc.format.extent477
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردfa_IR
dc.publisherIAU, Shahrekord Branchen_US
dc.relation.ispartofمیکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiologyfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Food Microbiologyen_US
dc.subjectباکتری های اسپوردار هوازیfa_IR
dc.subjectادویه و گیاهان معطرfa_IR
dc.subjectتبریزfa_IR
dc.subjectآلودگی میکروبی مواد غذائیfa_IR
dc.titleمیزان آلودگی، کمیت و تنوع گونه‌ای باکتری‌های اسپوردار هوازی در ادویه‌ها و گیاهان معطر عرضه شده در تبریزfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue4
dc.citation.spage9
dc.citation.epage20
nlai.contributor.orcid0000-0001-8862-8756


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد