• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله اصول بهداشت روانی
    • دوره 18, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله اصول بهداشت روانی
    • دوره 18, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تورش توجه در افراد دارای رژیم غذایی و افراد عادی

    (ندگان)پدیدآور
    قویدل ریزه, فهیمهصالحی فدردی, جواد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    166.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: چاقی یکی از بیماری‌های زندگی مدرن و صنعتی است که با افزایش رفاه جامعه رو به فزونی است. عوامل شناختی (سوگیری توجه) نقش اساسی در شکست افراد رژیم‌گیرنده ایفا می‌کند. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی اثر تورش توجه نسبت به محرک‌های مرتبط با خوراکی‌های پرکالری در مقایسه با خوراکی‌های کم‌کالری حتی به صورت زیر آستانه‌ای بر عملکرد افراد رژیمی در تکالیف شناختی و اثر تداخل است. روش‌کار: این پژوهش علی-مقایسه‌ای در سال 1390 در کلینیک بیمارستان‌های  قائم و امام رضا (ع) و کلینیک دانشکده‌ی روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد و شرکت‌کننده‌ها (50-20 سال) شامل افراد رژیم‌گیرنده (30 نفر) و افراد عادی  (30 نفر) بودند که  با نمونه‌گیری در دسترس، انتخاب و در دو گروه رژیمی و غیر رژیمی جای داده شدند. نسبت هر دو جنس در هر دو گروه یکسان بود. برای سنجش سوگیری توجه از آزمون استروپ ترکیبی (زیر آستانه‌ای) استفاده شد و برای هر شرکت‌کننده، دو نسخه‌ی تصویری و واژگانی استروپ اجرا شد. نتایج با استفاده از  نسخه‌ی 19 نرم‌افزار SPSS انجام گرفت. به منظور بررسی تفاوت میانگین‌های دو گروه از آزمون تی مستقل و برای اثر تداخل محرک‌ها از MANOVA استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که هیچ تفاوت معنی‌داری بین میانگین‌های نمرات تداخل تصاویر کم‌کالری  (28/0=P)  و تصاویر پرکالری (57/0=P)، نام خوراکی‌های کم‌کالری (307/0=P)  و نام خوراکی‌های پرکالری (202/0=P)  به صورت زیرآستانه‌ای بین دو گروه وجود ندارد. نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد زیرآستانه‌ای بودن محرک‌های خورد و خوراک (تصاویر و نام خوراکی‌ها) باعث تورش توجه افراد رژیمی در مقایسه با افراد غیر رژیمی نمی‌شود.
    کلید واژگان
    استروپ ترکیبی
    تورش
    توجه
    چاقی
    رژیم غذایی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-02-20
    1394-12-01
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی مشهد
    Mashhad University of Medical Sciences
    سازمان پدید آورنده
    کارشناسی ارشد روان‌شناسی بالینی، دانشکده‌ی علوم تربیتی و روان‌شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
    دانشیار روان‌شناسی، دانشکده‌ی علوم تربیتی و روان‌شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

    شاپا
    1028-6918
    1684-4300
    URI
    https://dx.doi.org/10.22038/jfmh.2016.6573
    http://jfmh.mums.ac.ir/article_6573.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/266626

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب