• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش و توسعه جنگل
    • دوره 2, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش و توسعه جنگل
    • دوره 2, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر زغال فعال و نشاسته در دوام بیماری‌زایی باکتری Bacillus thuringiensis var. kurstaki روی لاروهای سن دوم برگ‌خوار درختان زبان‌گنجشک (Nyssia graecarius Staudinger (Lep.:Geometridae))

    (ندگان)پدیدآور
    آرمیده, شهرام
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    256.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    باکتری Bacillus thuringiensis (B.) به­عنوان یک عامل بیولوژیک در مبارزه با آفات هدف کاربرد عملی پیدا کرده، ولی تأثیر عوامل جوی و تابش مستقیم اشعه خورشید قدرت تأثیر و بقای آن را در طبیعت کاهش می­دهد. در این پژوهش نقش حفاظتی زغال فعال و نشاسته در دوام بیماری‌زایی این باکتری روی لاروهای سن دوم برگ‌خوار درختان زبان‌گنجشک (Nyssia graecarius Staudinger) برای اولین بار در ایران مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور اثر تیمار سوسپانسیون باکتریایی در اختلاط با زغال فعال و نشاسته در قالب طرح بلوک­های کاملاً تصادفی تا 9 روز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که قدرت بیماری‌زایی باکتری پس از پاشیدن روی میزبان در مدت کمتر از 7 روز تحت تأثیر نور خورشید به­طور چشمگیری کاهش یافت. تیمار مخلوط باکتری با زغال فعال در مقایسه با مخلوط باکتری با نشاسته اثر حفاظتی بیشتری نشان داد، به‌طوری‌که تیمارهای باکتری، مخلوط باکتری با زغال فعال، مخلوط باکتری با نشاسته و تیمار شاهد پس از صفر، 7 و 9 روز قرار گرفتن در معرض نور در ارزیابی 48 ساعته به ترتیب (6/76، 70، 3/63، 6/6)، (3/53، 3/63، 3/53، 10) و (30، 3/53، 40، 10) درصد تلفات نشان دادند. بررسی حاضر نشان داد که برای افزایش زمان و قدرت تأثیر این باکتری از عوامل حفاظتی مانند زغال فعال می­توان بهره گرفت.
    کلید واژگان
    باکتری Bacillus thuringiensis
    زغال فعال
    نشاسته
    Nyssia graecarius

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-08-22
    1395-06-01
    ناشر
    دانشگاه ارومیه
    Urmia University
    سازمان پدید آورنده
    استادیار، گروه گیاه‌پزشکی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

    شاپا
    2476-3551
    URI
    http://jfrd.urmia.ac.ir/article_20212.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/266259

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب