تاثیرامواج فراصوت بر شمارش میکروبی و خواص فیزیکوشیمیایی آب آلبالو
(ندگان)پدیدآور
هوشیار, لیلاحصاری, جوادآزاد مرد دمیرچی, صدیفشنگل, ممنونهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این پژوهش مطالعه تاثیر فرآوری فراصوت بر روی شمارش میکروبی و خواص فیزیکوشیمیایی آب آلبالو است. تاثیر پاستوریزاسیون در مقایسه با فراصوت در دماهای 25 و 60 درجه سانتیگراد به مدت 4،8 ،12دقیقه با دامنههای4/24، 7/42، 61 میکرومتر در فرکانس 20 کیلو هرتزبررسی شد. تیمار پاستوریزاسیون و تیمارهای 12 دقیقه با دامنه 7/42 میکرومتر در دمای 60 درجه سانتیگراد، 8 و 12 دقیقه با دامنه 61 میکرومتر و دمای 60 درجه سانتیگرادو 12 دقیقه با دامنه 61 میکرومتر دمای 25 درجه سانتیگرادنابودی کامل باکتریهای هوازی را موجب شدند. باکتریهای کلیفرم به غیر از تیمار 4 دقیقه دمای 60 درجه سانتیگرادو کپکها به غیر از تیمار 4 دقیقه دمای 25 درجه سانتیگراددامنه4/24میکرومتر، در سایر تیمارها بطور کامل از بین رفتند. مخمرها در تمامی تیمارهای فراصوت حرارتی و فراصوت بدون حرارت در حداکثر زمان و دامنه از بین رفتند. افزایش دامنهفراصوت ، دما و زمان تیمار تاثیر منفی بر محتوای آنتوسیانینی و محتوای فنولی داشتند ولی اثر معنیداری بر محتوای ضد اکسایشی نداشتند.دامنه 7/42 در دمای 60 درجه سانتیگراد میتواند موثرترین تیمار در حفظ خصوصیات کیفی و تامین شمارش میکروبی در آب آلبالو باشد.
کلید واژگان
فراصوتآب آلبالو
پاستوریزاسیون
آنتوسیانین
شمارش میکروبی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2020-12-211399-10-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارسازمان پدید آورنده
دانش آموخته دکتری علوم و صنایع غذایی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایراناستاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آتاتورک، ارزروم، ترکیه.
شاپا
2423-49662676-7155




