نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفلاح شجاعی, رویاfa_IR
dc.contributor.authorابراهیمی, سهیلاfa_IR
dc.contributor.authorناظمی, ملیکاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:39:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:39:42Z
dc.date.available1399-07-09T04:39:42Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:39:42Z
dc.date.issued2020-06-21en_US
dc.date.issued1399-04-01fa_IR
dc.date.submitted2018-02-21en_US
dc.date.submitted1396-12-02fa_IR
dc.identifier.citationفلاح شجاعی, رویا, ابراهیمی, سهیلا, ناظمی, ملیکا. (1399). تعیین غلظت عناصر مفید تغذیه ای در خیار دریایی فراوری شده Stichopus herrmanni از خلیج فارس. نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 12(2)fa_IR
dc.identifier.issn2423-4966
dc.identifier.issn2676-7155
dc.identifier.urihttp://jfst.iaus.ac.ir/article_675100.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/266047
dc.description.abstractخیار دریایی گونه Stichopus herrmanni از نظر خوراکی و دارویی،گونه ارزشمندی محسوب می گردد و پراکنش وسیعی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری دارد که اخیرا" در خلیج فارس نیز گزارش شده است.با توجه به این نکته که خیار دریایی در تمام نقاط دنیا بیشتر بصورت فراوری و خشک شده جهت مصرف خوراکی و صادرات عرضه میگردد، بررسی ارزش تغذیه ای این جانورآبزی در محصول فراوری شده نهایی دارای اهمیت است.در این مطالعه ارزش تغذیه ای محصول فراوری شده گونه Stichopus herrmanni از سواحل خلیج فارس و میزان فلزات مفید مغذی مس، آهن، روی، منگنز، کلسیم و منیزیم در این محصول مورد ارزیابی قرار گرفته است.برای بررسی ترکیبات تشکیل دهنده بخش عضلانی خیار دریایی گونه S.herrmanni از سواحل جزیره قشم ، پس ازجمع آوری نمونه ها و آماده سازی ، میزان پروتئین آن با روش کجلدال ،چربی با روش سوکسله ، خاکستر ، کربوهیدرات، رطوبت و تعداد کل میکروارگانیسم های قابل رشد در 30 درجه سلسیوس بر اساس روشهای استاندارد در محصول فراوری شده،اندازه گیری شدند.میزان فلزات (آهن، روی، مس،کلسیم و منیزیم )نیز به روش اسپکترومتری جذب اتمی در این گونه تعیین گردیدند.نتاج نشان داد که میزان پروتئین 9/67% ، چربی 09/1% ، کربوهیدرات 35/7% ، خاکستر 24/17% و رطوبت 8 % در صد گرم محصول خشک و فراوری شده گونه S.herrmanni وجود دارد.همچنین میزان عناصر مفیددراین محصول به ترتیب کلسیم > منیزیم > آهن > روی > منگنز > مس بدست آمد.بنابر این خیار دریایی گونه Stichopus herrmanni در خلیج فارس دارای ارزش تغذیه ای از نظر پروتئین بالا و چربی کم و میزان قابل توجهی از عناصر مورد نیاز می باشد که می توان با پرورش و فراوری این محصول دریایی در جهت صادرات آن به کشورهای مصرف کننده، در زمینه مصرف بهینه و سودآوری اقتصادی اقدام نمود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارfa_IR
dc.relation.ispartofنوآوری در علوم و فناوری غذاییfa_IR
dc.subjectکلمات کلیدی: "خیار دریایی"fa_IR
dc.subject"ارزش غذایی"fa_IR
dc.subject" خلیج فارس"fa_IR
dc.titleتعیین غلظت عناصر مفید تغذیه ای در خیار دریایی فراوری شده Stichopus herrmanni از خلیج فارسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری -دانشکده علوم پایه - دانشگاه پیام نور - ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه آموزشی زیست شناسی، دانشگاه پیام نور ، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور،سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue2


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد