• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نوآوری در علوم و فناوری غذایی
    • دوره 12, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نوآوری در علوم و فناوری غذایی
    • دوره 12, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین غلظت عناصر مفید تغذیه ای در خیار دریایی فراوری شده Stichopus herrmanni از خلیج فارس

    (ندگان)پدیدآور
    فلاح شجاعی, رویاابراهیمی, سهیلاناظمی, ملیکا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    خیار دریایی گونه Stichopus herrmanni از نظر خوراکی و دارویی،گونه ارزشمندی محسوب می گردد و پراکنش وسیعی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری دارد که اخیرا" در خلیج فارس نیز گزارش شده است.با توجه به این نکته که خیار دریایی در تمام نقاط دنیا بیشتر بصورت فراوری و خشک شده جهت مصرف خوراکی و صادرات عرضه میگردد، بررسی ارزش تغذیه ای این جانورآبزی در محصول فراوری شده نهایی دارای اهمیت است.در این مطالعه ارزش تغذیه ای محصول فراوری شده گونه Stichopus herrmanni از سواحل خلیج فارس و میزان فلزات مفید مغذی مس، آهن، روی، منگنز، کلسیم و منیزیم در این محصول مورد ارزیابی قرار گرفته است.برای بررسی ترکیبات تشکیل دهنده بخش عضلانی خیار دریایی گونه S.herrmanni از سواحل جزیره قشم ، پس ازجمع آوری نمونه ها و آماده سازی ، میزان پروتئین آن با روش کجلدال ،چربی با روش سوکسله ، خاکستر ، کربوهیدرات، رطوبت و تعداد کل میکروارگانیسم های قابل رشد در 30 درجه سلسیوس بر اساس روشهای استاندارد در محصول فراوری شده،اندازه گیری شدند.میزان فلزات (آهن، روی، مس،کلسیم و منیزیم )نیز به روش اسپکترومتری جذب اتمی در این گونه تعیین گردیدند.نتاج نشان داد که میزان پروتئین 9/67% ، چربی 09/1% ، کربوهیدرات 35/7% ، خاکستر 24/17% و رطوبت 8 % در صد گرم محصول خشک و فراوری شده گونه S.herrmanni وجود دارد.همچنین میزان عناصر مفیددراین محصول به ترتیب کلسیم > منیزیم > آهن > روی > منگنز > مس بدست آمد.بنابر این خیار دریایی گونه Stichopus herrmanni در خلیج فارس دارای ارزش تغذیه ای از نظر پروتئین بالا و چربی کم و میزان قابل توجهی از عناصر مورد نیاز می باشد که می توان با پرورش و فراوری این محصول دریایی در جهت صادرات آن به کشورهای مصرف کننده، در زمینه مصرف بهینه و سودآوری اقتصادی اقدام نمود.
    کلید واژگان
    کلمات کلیدی: "خیار دریایی"
    "ارزش غذایی"
    " خلیج فارس"

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-06-21
    1399-04-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری -دانشکده علوم پایه - دانشگاه پیام نور - ایران
    استادیار گروه آموزشی زیست شناسی، دانشگاه پیام نور ، ایران
    استادیار، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور،سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران

    شاپا
    2423-4966
    2676-7155
    URI
    http://jfst.iaus.ac.ir/article_675100.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/266047

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب