بهینه سازی شرایط استخراج ترکیبات فنلی فلفل قرمز با استفاده از امواج فراصوت به روش سطح پاسخ
(ندگان)پدیدآور
دهقان تنها, راحلهمهدیان, الهامامینی فرد, محمدحسینبیات, حسنگاراژیان, رضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه استفاده از امواج فراصوت با توجه به اثرات مؤثر آن در نگهداری و فرآیند مواد غذایی رو به افزایش میباشد. فرآیند فراصوت، روش غیرحرارتی مؤثر در استخراج مواد میباشد. این پژوهش با هدف بررسی کارآیی امواج فراصوت در استخراج ترکیبات فنلی از فلفل قرمز و بهینهسازی شرایط استخراج به روش سطح پاسخ انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل زمان (10، 25 و 40 دقیقه)، دما (30 ،40 و 50 درجه سلسیوس) و شدت صوت (30، 60 و 90 درصد) بودند. نتایج نشان داد میزان ترکیبات فنلی در فرآیند فراصوتدهی در دمای 49 درجه سلسیوس، زمان 39 دقیقه و شدت صوت 8/89 درصد دارای بیشترین مقدار ترکیبات فنلی (6/49 میلیگرم در صد گرم فلفل) بود. همچنین با آزمون 2 و 2 دی ﻓﻨﯿﻞ- ا- ﭘﯿﮑﺮﯾﻞ ﻫﯿﺪرازین (DPPH) بیشترین میزان قدرت ترکیبات آنتیاکسیدانی فلفل (9/84 درصد) تحت شرایط دمای 30 درجه سلسیوس، زمان 10 دقیقه و شدت صوت 90 درصد بدست آمدکه در مقایسه با نمونه شاهد (بدون فراصوتدهی) افزایش چشمگیری داشت. بنابراین امواج فراصوت میتوانند تأثیرمعنیداری بر استخراج متابولیتهای ثانویه فلفل داشته باشد.
کلید واژگان
فلفل قرمزفراصوت
بهینهسازی
ترکیبات فنلی
قدرت ترکیبات آنتی اکسیدانی
روشهای استخراج ترکیبات موثره
شیمی مواد غذایی-آنتی اکسدانها
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-03-211398-01-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارسازمان پدید آورنده
گروه علوم و صنایع غذایی ، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، ، قوچان، ایرانگروه علوم و صنایع غذایی ، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، ، قوچان، ایران
گروه علوم باغبانی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، ، بیرجند، ایران
گروه علوم باغبانی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، ، بیرجند، ایران
پژوهشکده علوم و فناوری غذایی ، جهاد دانشگاهی خراسان رضوی
شاپا
2423-49662676-7155




