• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نوآوری در علوم و فناوری غذایی
    • دوره 11, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نوآوری در علوم و فناوری غذایی
    • دوره 11, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بهینه سازی شرایط استخراج ترکیبات فنلی فلفل قرمز با استفاده از امواج فراصوت به روش سطح پاسخ

    (ندگان)پدیدآور
    دهقان تنها, راحلهمهدیان, الهامامینی فرد, محمدحسینبیات, حسنگاراژیان, رضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    223.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    امروزه استفاده از امواج فراصوت با توجه به اثرات مؤثر آن در نگهداری و فرآیند مواد غذایی رو به افزایش می‌باشد. فرآیند فراصوت، روش غیرحرارتی مؤثر در استخراج مواد می‌باشد. این پژوهش با هدف بررسی کارآیی امواج فراصوت در استخراج ترکیبات فنلی از فلفل قرمز و بهینه‌سازی شرایط استخراج به روش سطح پاسخ انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل زمان (10، 25 و 40 دقیقه)، دما (30 ،40 و 50 درجه سلسیوس) و شدت صوت (30، 60 و 90 درصد) بودند. نتایج نشان داد میزان ترکیبات فنلی در فرآیند فراصوت‌دهی در دمای 49 درجه سلسیوس، زمان 39 دقیقه و شدت صوت 8/89 درصد دارای بیشترین  مقدار  ترکیبات فنلی (6/49 میلی‌گرم در صد گرم فلفل) بود. همچنین با آزمون 2 و 2 دی ﻓﻨﯿﻞ- ا-  ﭘﯿﮑﺮﯾﻞ ﻫﯿﺪرازین (DPPH) بیشترین میزان قدرت ترکیبات آنتی‌اکسیدانی فلفل (9/84 درصد) تحت شرایط دمای 30 درجه سلسیوس، زمان 10 دقیقه و شدت صوت 90 درصد بدست آمدکه در مقایسه با نمونه شاهد (بدون فراصوت‌دهی) افزایش چشم‌گیری داشت. بنابراین امواج فراصوت می‌توانند تأثیرمعنی‌داری بر استخراج متابولیت‌های ثانویه فلفل داشته باشد.
    کلید واژگان
    فلفل قرمز
    فراصوت
    بهینه‌سازی
    ترکیبات فنلی
    قدرت ترکیبات آنتی اکسیدانی
    روشهای استخراج ترکیبات موثره
    شیمی مواد غذایی-آنتی اکسدانها

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-03-21
    1398-01-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم و صنایع غذایی ، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، ، قوچان، ایران
    گروه علوم و صنایع غذایی ، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، ، قوچان، ایران
    گروه علوم باغبانی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، ، بیرجند، ایران
    گروه علوم باغبانی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، ، بیرجند، ایران
    پژوهشکده علوم و فناوری غذایی ، جهاد دانشگاهی خراسان رضوی

    شاپا
    2423-4966
    2676-7155
    URI
    http://jfst.iaus.ac.ir/article_541229.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/266029

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب