تأثیر پوشش نگهدارنده خوراکی کیتوزان حاوی اسانس مرزنجوش (Origanum vulgare L.)بر ماندگاری ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در یخچال
(ندگان)پدیدآور
جدی, سمیرایگانه, سکینهجعقرپور, سیدعلیناصری, محمودنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور افزایش کیفیت و ماندگاری مواد غذایی روشهای مختلفی در صنایع غذایی به کار میرود، در این تحقیق اثر پوشش نگهدارنده خوراکی کیتوزان و اسانس مرزنجوش بر شاخصهای شیمیایی و میکروبی فیله قزلآلای رنگینکمان در دمای 4 درجه سانتیگراد مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور، محلول آبی کیتوزان 2 درصد در دو تیمار فاقد اسانس مرزنجوش و 5/0 درصد اسانس آماده شده و نمونههای فیله در محلولهای تهیه شده غوطهور شده و سپس در دمای1±4 درجه سانتیگراد قرار گرفتند. فیلههای بدون محافظ (شاهد) و فیلههای دارای پوشش با فاصله زمانی 7 روزه (روزهای صفر، 7، 14 و 21 روز) مورد آزمایشهای شیمیایی(TVN ,TBA ,PV) و میکروبی (باکتریهای سرماگرا و سودوموناسها) قرار گرفتند. در بررسی نتایج مشخص شد که نمونههای پوششی کیتوزان دارای اسانس مرزنجوش، بار باکتریایی و شاخصهای فسادی کمتری را نشان داده و اثر بازدارندگی بهتری نشان دادند و بعد از آن تیمار پوششی 2 درصد کیتوزان قرار داشت. با توجه به نتایج این تحقیق به دلیل محدودیت استفاده از آنتیاکسیدانهای مصنوعی و تمایل مصرفکنندگان به آنتیاکسیدانهای طبیعی میتوان 5/0 درصد اسانس مرزنجوش را بهعنوان یک آنتیاکسیدان موثر همراه با پوشش کیتوزان جهت افزایش ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان در دمای 4 درجه سانتیگراد معرفی نمود.
کلید واژگان
قزلآلای رنگینکمانکیتوزان
اسانس مرزنجوش
ماندگاری
تکنولوژی مواد غذایی- فرآورده های گوشتی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-03-211398-01-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارسازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ، ساری، ایراندانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ، ساری، ایران
دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ، ساری، ایران
دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، ، شیراز، ایرن
شاپا
2423-49662676-7155




