بررسی اثر تیمار بتا-آمینوبوتیریک اسید از طریق افزایش تجمع نیتریک اکسید درونی و فعالسازی مسیر فنیلپروپانوئید بر کاهش پوسیدگی قارچی پس از برداشت میوه توت فرنگی و حفظ کیفیت تغذیهای آن
(ندگان)پدیدآور
سلیمانی اقدم, مرتضیفرمانی, بیوک آقاجنتی زاده, عباسعلیبدبدک, صمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
میوههای توت فرنگی تازه حساسیت زیادی به پوسیدگی قارچی پس از برداشت دارند که باعث کاهش عمر پس از برداشت، افتهای اقتصادی، کیفی و کمی میشود. مطالعه موجود، تاثیر 0، 1، 5، 10، 25 و 50 میلی مولار بتا-آمینوبوتیریک اسید (BABA) بر کاهش پوسیدگی قارچی و ماندگاری کیفیت تغذیهای میوههای توت فرنگی در طی 12 روز نگهداری در °C 4 بررسی شد. نتایج نشان داد که تیمار BABA در 25 میلی مولار به طور موثر پوسیدگی قارچی میوههای توت فرنگی را طی نگهداری کاهش داد. میوههای توت فرنگی تیمار شده با BABA در میلی مولار 25، تجمع نیتریک اکسید (NO) درونی بیشتری نشان داد که از فعالیت آنزیم نیتریک اکسیدسنتتاز (NOS) زیادی حاصل شده بود. تجمع NO درونی بیشتر همزمان با تجمع H2O2 درونی زیادتری بود که منجر به فعالیت آنزیم فنیلآلانینآمونیالیاز (PAL) بیشتری شد. میوههای توت فرنگی تیمار شده با BABA در 25 میلی مولار ، تجمع ترکیبات فنل، آنتوسیانین کل و ظرفیت جاروبکنندگی رادیکال آزاد DPPH بیشتری نشان دادند. همچنین، نتایج نشان داد که فعالیت آنزیم PAL بیشتر در میوههای توت فرنگی تیمار شده با BABA، مسیر سیگنالی NO/H2O2 فعال شده نه تنها به عنوان پاسخ دفاعی برای آلودگی پاتوژن عمل میکند بلکه در افزایش کیفیت تغذیهای میوهها هم شرکت مینماید.
کلید واژگان
بتا آمینوبوتیریک اسیدپوسیدگی قارچی
ظرفیت آنتیاکسیدانی
توت فرنگی
تکنولوژی پس از برداشت محصولات کشاورزی
شماره نشریه
97تاریخ نشر
2018-08-231397-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارسازمان پدید آورنده
گروه علوم باغبانی - دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوینگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
شاپا
2423-49662676-7155




