تهیه نانو لیپوزوم های حاوی اسانس روغنی پرتقال با استفاده از روش حرارتی
(ندگان)پدیدآور
نشاسته گیر, محمدحسینمحبی, محبتحداد خداپرست, محمدحسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مهمترین چالش در زمینه استفاده از اسانسها در مواد غذایی، بهبود و افزایش پایداری آنها در مراحل فرآوری و همچنین کنترل آزاد شدن تا زمان مصرف میباشد. نانو لیپوزومهای حاوی اسانس روغنی پرتقال میتواند جهت ریزپوشانی و به دامانداختن ترکیبات زیست فعال در زمینه نانو حاملها به عنوان اجزا عملگرا در حوزه غذاهای فراسودمند استفاده گردد. لیپوزومها با روش حرارتی و بدون استفاده از حلالهای آلی تهیه شدند. در این پژوهش، ویژگی های فیزیکوشیمیایی لیپوزومها از قبیل اندازه ذرات، پتانسیل زتا و راندمان ریزپوشانی اندازهگیری شد. قطر متوسط کلیه نانو حاملها کمتر از 100 نانومتر و شاخص چندبس پاشیدگی کمتر از 2/0 بود. پتانسیل زتا در لیپوزومهای بدون پوشش منفی گزارش شد. راندمان ریزپوشانی اسانس روغنی در نانو لیپوزومهای بدون پوشش 89-72 درصد بود. راندمان ریزپوشانی در نانوحاملهای تولید شده با نسبت هسته به پوسته 1 : 3 بالاتر بود. تصاویر حاصل از میکروسکوپ الکترونی اتمی تشکیل نانو لیپوزومها را تأیید کرد.
کلید واژگان
نانو لیپوزومروش حرارتی
اسانس روغنی
حاملهای لیپیدی
ریز پوشانی - نانو تکنولوژی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2018-06-221397-04-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایرانگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
شاپا
2423-49662676-7155




