بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ به
(ندگان)پدیدآور
شریفی, اکرممعدنی پور, محمد مهدینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه صنعت غذا توجه فراوانی به جایگزینی مواد شیمیایی مصنوعی با فرآورده های طبیعی برخوردار از ویژگی های زیست فعالی و دارای منشا گیاهی نشان می دهد. هدف از این مطالعه بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ به بود. در این مطالعه اسید های فنولی و ترکیبات فلاونوئیدی موجود در عصاره برگ به پس از استخراج عصاره آن به روش ماسراسیون (خیساندن) با حلال های متانول، اتانول و هگزان در دماهای C˚50 و C˚25، توسط دستگاه HPLC مورد شناسایی قرارگرفت. همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی این عصاره به روش قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH بررسی گردید. نتایج نشان داد درصد بازدارندگی عصاره ها با افزایش غلظت افزایش می یابد و نمونه عصاره متانولی استخراج شده در دمای C˚50 نسبت به سایر عصاره ها خاصیت آنتی اکسیدانی بیشتری را نشان داد. شناسایی ترکیبات فنولی عصاره متانولی با کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا حاکی از وجود ترکیبات5-O-Caffeoylquinic acid (52/54%)،Rutin (66/38%)، 3-O-Caffeoylquinic acid (37/2%)،Quercetin (43/1%) و 4-O-Caffeoylquinic acid(36/1%) بود که نسبت به سایر ترکیبات دارای مقادیر بیشتری بودند. بر اساس نتایج حاصل عصاره متانولی برگ به را می توان به عنوان منبع غنی و جدید از آنتی اکسیدان های طبیعی به عنوان افزودنی غذایی در صنعت غذا در نظر گرفت.
کلید واژگان
برگ بهعصاره
فعالیت آنتی اکسیدانی
ترکیبات شیمیایی
اسید های فنولی
روشهای استخراج ترکیبات موثره
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-03-211397-01-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارسازمان پدید آورنده
گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک،واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسالمی، قزوین، ایرانگروه علوموصنایع غذایی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسالمی، ، دامغان، ایران
شاپا
2423-49662676-7155




