| dc.contributor.author | محمدی, ادریس | fa_IR |
| dc.contributor.author | اخلاقی فیض آباد, سید هاشم | fa_IR |
| dc.contributor.author | پدرام نیا, احمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:39:18Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:39:18Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:39:18Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:39:18Z | |
| dc.date.issued | 2018-03-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-11-22 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-09-02 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | محمدی, ادریس, اخلاقی فیض آباد, سید هاشم, پدرام نیا, احمد. (1397). بررسی اثر بازدارندگی اسانس برگ رزماری بر قارچ بوتریتیس سینرا برای افزایش ماندگاری میوه توت فرنگی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 10(1), 1-10. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2423-4966 | |
| dc.identifier.issn | 2676-7155 | |
| dc.identifier.uri | http://jfst.iaus.ac.ir/article_536996.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265919 | |
| dc.description.abstract | قارچ بوتریتیس سینرا بیماریهای بسیاری را در گیاهان مختلف ایجاد می کند به منظور بررسی اثر اسانس گیاه دارویی رزماری بر مهار این قارچ، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. میوه توت فرنگی مستعد فساد سریع است که مقدار قابل توجهی از محصول به دلیل افت شدید کیفیت به بهای نازلی فروش می رسد. اسانس رزماری با استفاده از روش تقطیر با آب استخراج شده و به ظروف شیشه ای حاوی توت فرنگی رقم کاماروسا در غلظت های (20-40-60-80 و 100 ) میکرولیتر در 3 تکرار افزوده شد. در مدت زمان ماندگاری (1-7-14-21) روز، ارزیابی شدند. این آزمون در قالب طرح کاملا تصادفی در سطح کمتر از 5 درصد با 3 تکرار و با استفاده از نرم افزار sas انجام شد و اختلاف موجود بین نتایج از روش مقایسه چند دامنه ای دانکن ارزیابی شد. میزان کپک زدگی تیمار شاهد 100% و در تیمار با غلظت 20معادل33.3 % بود. درسایر تیمار ها به جز تیمار غلظت 20 میکرولیتر به میزان 100% بود. تعیین حداقل غلظت بازدارنده رشد به روش دیسک در محیط PDA با غلظت های 150-300-400 و600ppm بررسی شد که قطر هاله به cm 9.93 رسید و اثر قابل توجهی در مهار رشد میسلیوم داشت و غلظت 300ppm به عنوان MIC تعیین شد. هدف از انتخاب اسانس رزماری فراوانی و خودرو بودن این گیاه و نظر به ابنکه ترکیبات عمده در گونه R. officinalis نسبت به شرایط اکولوژیکی منطقه متفاوت گزارش شده، بنابراین تحقیق و بررسی نوع و میزان ترکیب های اسانس این گونه در ایران ضروروی می باشد | fa_IR |
| dc.format.extent | 183 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | نوآوری در علوم و فناوری غذایی | fa_IR |
| dc.subject | اسانس رزماری | fa_IR |
| dc.subject | بوتریتیس سینرا | fa_IR |
| dc.subject | توت فرنگی | fa_IR |
| dc.subject | دیسکPDA | fa_IR |
| dc.subject | بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی موادغذایی | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر بازدارندگی اسانس برگ رزماری بر قارچ بوتریتیس سینرا برای افزایش ماندگاری میوه توت فرنگی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته ی کارشناسی ارشد،گروه علوم و صنایع غذایی،واحد سبزوار،دانشگاه آزاد اسلامی،سبزوار ،ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیمی،واحد سبزوار،دانشگاه آزاد اسلامی،سبزوار ،ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی،واحد سبزوار،دانشگاه آزاد اسلامی،سبزوار ،ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 10 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 10 | |