نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدی, ادریسfa_IR
dc.contributor.authorاخلاقی فیض آباد, سید هاشمfa_IR
dc.contributor.authorپدرام نیا, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:39:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:39:18Z
dc.date.available1399-07-09T04:39:18Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:39:18Z
dc.date.issued2018-03-21en_US
dc.date.issued1397-01-01fa_IR
dc.date.submitted2016-11-22en_US
dc.date.submitted1395-09-02fa_IR
dc.identifier.citationمحمدی, ادریس, اخلاقی فیض آباد, سید هاشم, پدرام نیا, احمد. (1397). بررسی اثر بازدارندگی اسانس برگ رزماری بر قارچ بوتریتیس سینرا برای افزایش ماندگاری میوه توت فرنگی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 10(1), 1-10.fa_IR
dc.identifier.issn2423-4966
dc.identifier.issn2676-7155
dc.identifier.urihttp://jfst.iaus.ac.ir/article_536996.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265919
dc.description.abstractقارچ بوتریتیس سینرا بیماریهای بسیاری را در گیاهان مختلف ایجاد می کند به منظور بررسی اثر اسانس گیاه دارویی رزماری بر مهار این قارچ، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. میوه توت فرنگی مستعد فساد سریع است که مقدار قابل توجهی از محصول به دلیل افت شدید کیفیت به بهای نازلی فروش می رسد. اسانس رزماری با استفاده از روش تقطیر با آب استخراج شده و به ظروف شیشه ای حاوی توت فرنگی رقم کاماروسا در غلظت های (20-40-60-80 و 100 ) میکرولیتر در 3 تکرار افزوده شد. در مدت زمان ماندگاری (1-7-14-21) روز، ارزیابی شدند. این آزمون در قالب طرح کاملا تصادفی در سطح کمتر از 5 درصد با 3 تکرار و با استفاده از نرم افزار sas انجام شد و اختلاف موجود بین نتایج از روش مقایسه چند دامنه ای دانکن ارزیابی شد. میزان کپک زدگی تیمار شاهد 100% و در تیمار با غلظت 20معادل33.3 % بود. درسایر تیمار ها به جز تیمار غلظت 20 میکرولیتر به میزان 100% بود. تعیین حداقل غلظت بازدارنده رشد به روش دیسک در محیط PDA با غلظت های 150-300-400 و600ppm بررسی شد که قطر هاله به cm 9.93 رسید و اثر قابل توجهی در مهار رشد میسلیوم داشت و غلظت 300ppm به عنوان MIC تعیین شد. هدف از انتخاب اسانس رزماری فراوانی و خودرو بودن این گیاه و نظر به ابنکه ترکیبات عمده در گونه R. officinalis نسبت به شرایط اکولوژیکی منطقه متفاوت گزارش شده، بنابراین تحقیق و بررسی نوع و میزان ترکیب های اسانس این گونه در ایران ضروروی می باشدfa_IR
dc.format.extent183
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارfa_IR
dc.relation.ispartofنوآوری در علوم و فناوری غذاییfa_IR
dc.subjectاسانس رزماریfa_IR
dc.subjectبوتریتیس سینراfa_IR
dc.subjectتوت فرنگیfa_IR
dc.subjectدیسکPDAfa_IR
dc.subjectبیوتکنولوژی و میکروبیولوژی موادغذاییfa_IR
dc.titleبررسی اثر بازدارندگی اسانس برگ رزماری بر قارچ بوتریتیس سینرا برای افزایش ماندگاری میوه توت فرنگیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته ی کارشناسی ارشد،گروه علوم و صنایع غذایی،واحد سبزوار،دانشگاه آزاد اسلامی،سبزوار ،ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیمی،واحد سبزوار،دانشگاه آزاد اسلامی،سبزوار ،ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی،واحد سبزوار،دانشگاه آزاد اسلامی،سبزوار ،ایرانfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue1
dc.citation.spage1
dc.citation.epage10


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد