ارزیابی زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس و تاثیر آنها بر خواص فیزیکی شیمیایی آب سیب
(ندگان)پدیدآور
شواخی, فروغسکوتی فر, رقیهپروین نژاد, سلالهدادخواه, آیدانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق اثر افزودن باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در سطوح CFU/g107× 1، CFU/g 107×2، CFU/g 107×4 بر ویژگیهای فیزیکیشیمیایی آب سیب در بازه زمانی صفر، ده، بیست و سی روز پس از تلقیح، گرمخانهگذاری (در دمای °C37) و سرد کردن (تا دمای °C5) بررسی شد. همچنین قابلیت زندهمانی پروبیوتیکهای تلقیح شده در آب سیب در روزهای ذکر شده ارزیابی شد. نتایج با استفاده از آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی تجزیه و تحلیل و میانگینها با آزمون چند دامنهای دانکن در سطح احتمال یک درصد مقایسه شد. با افزایش جمعیت باکتریهای پروبیوتیک تلقیحی، اسیدیته و مواد جامد محلول افزایش و pH به طور معنی داری کاهش یافت. تغییرات مقدار کدورت بسته به تعداد باکتری تلقیحی نسبت به شاهد متفاوت بود. از نظر نوع باکتری بین کدورت تیمارها اختلاف معنی داری وجود نداشت و با افزایش زمان نگهداری، مواد جامد محلول و اسیدیته آب سیب بهطور معنیداری افزایش و pH و کدورت آب سیب کاهش یافت. طی مدت نگهداری جمعیت تمامی تیمارها بالاتر از CFU/g106 بود و تیمارهای با جمعیت تلقیحی بالاتر دارای تعداد سلولهای پروبیوتیک بیشتری بود. با توجه به نتایج بهدستآمده، آب سیب حاویCFU/g 107×2 پروبیوتیک بهعنوان بهترین تیمار مشخص شد.
کلید واژگان
آب سیببیفیدوباکتریوم لاکتیس
پروبیوتیک
لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
خواص فیزیکیشیمیایی
تغذیه -پروبیوتیک ها - غذاهای فراسودمند
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-12-221396-10-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارسازمان پدید آورنده
گروه علوم و صنایع غذایی ، واحد ورامین-پیشوا ، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین ، ایرانموسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
دانش آموخته صنایع غذایی گروه علوم و صنایع غذایی ، واحد ورامین-پیشوا ، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین ، ایران
دانشجوی دکتری تخصصی ، گروه علوم و صنایع غذایی ، واحد سبزوار ، دانشگاه آزاد اسلامی ، سبزوار ، ایران
شاپا
2423-49662676-7155




