• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نوآوری در علوم و فناوری غذایی
    • دوره 5, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نوآوری در علوم و فناوری غذایی
    • دوره 5, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر بازدارندگی اسانس سرسم(Mentha spicata) بر قابلیت بقای باکتری‌های پروبیوتیک در کشک مایع صنعتی

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    252.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    گیاه سرسم (Mentha spicata) یکی از گونه‌های خانواده نعناعیان می‌باشد. خواص ضدمیکروبی اسانس این گیاه بر روی انواع میکروب‌ها مورد آزمایش و تأیید قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثر بازدارندگی اسانس سرسم بر قابلیت بقای باکتری‌های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس روتری و بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیر گونه لاکتیس در کشک مایع صنعتی بود. بدین منظوراثر بازدارندگی اسانس سرسم در دو غلظت 1500 و 2500 ppm بر قابلیت بقای باکتری‌های پروبیوتیک در کشک مایع صنعتی در دمای 4 درجه سانتی‌گراد و طی یک دوره 20 روزه انبارمانی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که در طی دوره نگهداری و در مقایسه با نمونه کنترل، باکتری لاکتوباسیلوس در هر دو غلظت اسانس حساس‌تر از بیفیدوباکتریوم بود. اثر بازدارندگی از رشد باکتری‌های مذکور در غلظت 1500 ppm اسانس کمتر از غلظت دیگر بود و بیشترین قابلیت بقای باکتری‌های پروبیوتیک بعد از نمونه کنترل برای بیفیدوباکتریوم انیمالیس در غلظت 1500 ppm اسانس سرسم مشاهده شد.
    کلید واژگان
    اثر بازدارندگی
    اسانس سرسم
    بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیر گونه لاکتیس
    کشک مایع صنعتی
    لاکتوباسیلوس روتری

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2013-11-22
    1392-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

    شاپا
    2423-4966
    2676-7155
    URI
    http://jfst.iaus.ac.ir/article_528421.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265703

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب