تاثیر پوششهای مرکب و فعال بر پایه کربوکسی متیل سلولز- پکتین حاوی اسیدآسکوربیک بر کارایی آبگیری اسمزی میوه"به"
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در سالهای اخیر، پوششهای خوراکی کاربردهای زیادی در بهبود فرایند و نگهداری مواد غذایی پیدا کردهاند. استفاده از آنها بهعنوان پیشفرایند آبگیری اسمزی، راهحل مناسبی برای کاهش میزان نفوذ مواد جامد محلول به بافت مادهغذایی است. در این تحقیق، بهینهسازی فرمولاسیون پوششهای خوراکی مرکب و فعال به عنوان پیشتیمار در فرآیند آبگیری اسمزی میوۀ به توسط روش سطح پاسخ (RSM) بررسی شد. برای این منظور، طرح مرکب مرکزی با سه متغیر مستقل (غلظتهای پکتین، کربوکسی متیل سلولز و اسید آسکوربیک)، با سه تکرار و 18 تیمار استفاده شد و ضریب کارایی اسمز و میزان آبگیری (WL) به عنوان پاسخهای مدل در نظر گرفته شد. برای آبگیری اسمزی، از محلول اسمزی شامل فروکتوز 50%، کلریدکلسیم5 % و اسیدسیتریک 3% (وزنی/حجمی) استفاده گردید. بر اساس حداکثر ضریب کارایی اسمز، محلول پوشش دهنده حاوی غلظت 48/1% کربوکسی متیل سلولز، 48/1% پکتین و 58/0% اسید آسکوربیک به عنوان بهترین محلول پوششدهنده توسط مدل RSM تعیین شد.
کلید واژگان
پوششهای خوراکیپلی ساکارید
فرایند اسمز
طرح مرکب مرکزی
بهینه سازی
میوهی به
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2013-08-231392-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارشاپا
2423-49662676-7155




