مطالعهی خواص فیزیکی و مکانیکی بادام درختی رقم مامایی
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق، مشخصههای فیزیکی (شامل ابعاد، جرم، میانگین قطر هندسی، کرویت، سطح رویه، حجم و بازآبپوشی) و خواصمکانیکی (شامل نیرو، تغییر شکل، انرژی و توان لازم برای شکست) بادام درختی رقم مامائی اندازهگیری و محاسبه شد. نتایج نشان داد که میانگین قطر متوسط هندسی برای بادام مامایی 66/23 میلیمتر و برای مغز آن 34/14 میلیمتر بود. میانگین کرویت برای بادام 639/0 درصد و برای مغز آن 523/0درصد بود. با قرار دادن نمونههایی از مغز بادام در آب، بازآبپوشی مغز بادام مطالعه و مدلهای ریاضی آن تدوین شد. از فاصلهی زمانی بین 13-9 ساعت پس از قرار دادن نمونههای مغز بادام در آب کل افزایش وزن آنها نسبت به وزن اولیه 45 تا 52 درصد بود که این مقدار پس از 18 ساعت به 56 درصد افزایش یافت. تخمین جرم بادام براساس ابعاد و حجم مورد بررسی قرار گرفت و مدل جرم بر اساس ضخامت به عنوان بهترین گزینه به منظور استفاده صنعتی و اقتصادی پیشنهاد شد. بررسی اثر رطوبت بر ضریب اصطکاک استاتیک بادام نشان داد که با افزایش رطوبت این ضریب افزایش مییابد و جنس سطوح تاثیر معناداری در سطح احتمال 1 درصد بر ضریب اصطکاک استاتیک بادام دارد. در بررسی خواص مکانیکی نتایج بدست آمده نشان داد که تاثیر سرعت بارگذاری، جهت بارگذاری و اندازه بادام بر نیروی شکست بادام، انرژی شکست و توان لازم برای شکست بادام در سطح 1درصد معنیدار بود. با افزایش سرعت بارگذاری نیروی شکست کاهش و تغییر شکل در نقطهی شکست افزایش یافت. کمترین نیروی شکست بادام در بارگذاری در جهت محور ضخامت (Z) بود.
کلید واژگان
بادام رقم ماماییخواص فیزیکی
خواص مکانیکی
ضریب اصکاک استاتیکی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-02-201393-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارشاپا
2423-49662676-7155




