بررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره ریشه زرشک بیدانه حاصل از استخراج توسط آب مادون بحرانی
(ندگان)پدیدآور
رحیمی, نرگسمرتضوی, سید علیمسکوکی, عبدالمجیدالهامی راد, امیرحسینرجب زاده, قدیرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
افزایش مقاومت به انواع آنتی بیوتیکها از مهمترین چالش هائیست که در زمان مصرف این داروها مطرح میباشد. در همین راستا علاقه به استفاده از داروهای با منشاء گیاهی در سطح جهان رو به افزایش است .در این پژوهش به منظور ارزیابی تاثیرروش استخراج بربرین توسط آب مادون بحرانی ، در مقایسه با بربرین استاندارد، بر فعالیت ضد میکروبی عصاره از پودرریشه زرشک، استفاده گردید و اثرات ضدمیکروبی این پودر بر علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و مخمر کاندیدا آلبیکنس بررسی و با بربرین خالص مقایسه گردید. نتایج نشان دادند که فعالیت ضد میکروبی این ماده بر علیه باکتریهای گرم مثبت بیشتر از انواع گرم منفیست و میزان MBC برای اشرشیاکلی ومیزان لازم برای کشندگی کاندیدا آلبیکنس بیش از80میلیگرم/میلیلیتر در حالیکه برای استافیلوکوکوس اورئوس حدود mg/ml70تعیین گردید. فعالیت ضد میکروبی بربرین نیز در غلظتهای مشابه با عصاره نتایج مشابهی داشت. در واقع ترکیبات همراه با بربرین در عصاره، تاثیری بر میزان فعالیت بربرین موجودر عصاره نداشت.
کلید واژگان
فعالیت ضد میکروبیریشه زرشک بی دانه
استخراج توسط آب مادون بحرانی
استافیلوکوکوس اورئوس
اشرشیاکلی
کاندیدا آلبیکنس
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2016-02-201394-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارسازمان پدید آورنده
دانش آموخته دکترای علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایرانگروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران
گروه فراوری موادغذائی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی، مشهد ، ایران
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران
گروه نانو فناوری موادغذائی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی، مشهد، ایران
شاپا
2423-49662676-7155




