بررسی ترکیبات شیمیایی و خواص آنتیاکسیدانی عصاره برگ گیاه برگ بو ( Laurus nobilis L.) و تأثیر آن برپایداری روغن کانولا در طی نگهداری
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش ابتدا عصاره متانولی برگ گیاه برگ بو استخراج و ترکیبات شیمیایی آن شناسایی گردید. سپس میزان کل ترکیبات فنولی و فعالیت داماندازی رادیکالهای آزاد عصاره استخراج شده در غلظت های مختلف (200، 400، 800 و 1600 ppm) بررسی گردید. در مرحله بعد غلظتهای عصاره ذکرشده به روغن کانولا تصفیه شده فاقد آنتیاکسیدان افزوده شد و پایداری اکسایشی روغن در دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت هفت روز از طریق اندازهگیری اندیس پر اکسید و طول دوره القاء بررسی و در نهایت با فعالیت آنتیاکسیدان سنتزی BHT به میزان ppm200 مقایسه گردید. به طور کلی نتایج نشان داد با افزایش غلظت عصاره برگ گیاه برگ بو میزان ترکیات فنولی، آنتیاکسیدانی و فعالیت مهار کنندگی رادیکال های آزاد افزایش می یابد و غلظت ppm 1600 عصاره دارای بالاترین قدرت آنتی اکسیدانی می باشد در حالی که با افزایش غلظت عصاره در روغن کانولا در یک زمان نگه داری ثابث، شاخص پایداری اکسایشی افزایش و اندیس پراکسید کاهش پیدا کرد. از طرفی در یک غلظت ثابت، با افزایش زمان نگه داری روغن از یک تا هفت روز اندیس پر اکسید افزایش ولی طول دوره القاء کاهش پیدا کرد. بنابراین نتایج حاصل از بررسی پایداری اکسایشی روغن حاوی غلظت های مختلف عصاره نشان داد که غلظت ppm 1600 عصاره نسبت به غلظت های دیگر و نمونه شاهد به دلیل داشتن مقادیر بالاتر ترکیبات فنولی و توکوفرولی در پایداری اکسایشی روغن کانولا مؤثرتر عمل نموده و در مقایسه با آنتی اکسیدان سنتزی BHT در غلظت ppm 200 نیز تأثیر بیشتری داشت. بدین ترتیب می توان برگ گیاه برگ بو را در سطح ppm 1600 به عنوان منبع مناسبی برای آنتی اکسیدان های طبیعی معرفی نمود.
کلید واژگان
آنتی اکسیدان های طبیعیبرگ گیاه برگ بو
روغن کانولا
پایداری اکسایشی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارشاپا
2423-49662676-7155




