• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 10, تابستان 92
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 10, تابستان 92
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بهینه‏ سازی فرآیند ترکیبی آبگیری اسمزی در فشار کاهش ‏یافته ناپیوسته – خشک‏ کردن با هوای داغ برش ‏های پرتقال با استفاده از روش سطح پاسخ

    (ندگان)پدیدآور
    بصیری, علیرضاعزیزی خصال, مونامقصودلو, یحیی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.719 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده مقدمه: کاربرد آبگیری اسمزی به عنوان پیش‏تیمار در فرآیند خشک‏ کردن، در کنار اثرات مثبت آن بر روی فرآیند و هم‏چنین ویژگی‏های کیفی فرآورده تولید، بعلت کندی سرعت تبادل جرم و زمان‏بری آن، با محدودیت روبرو می‏ باشد. یکی از عواملی که می‏تواند به کاهش این محدودیت کمک نماید، انجام فرآیند در شرایط فشار کاهش‏یافته ناپیوسته می‏باشد. اعمال کاهش فشار در ابتدای آبگیری اسمزی، باعث انبساط منافذ محصول و نفوذ بیشتر محلول اسمزی به درون محصول گردیده، که به دلیل افزایش سطح تماس محلول اسمزی و محصول، سرعت تبادل جرم افزایش می‏یابد. مواد و روش‏ها: در این تحقیق، آبگیری اسمزی تحت فشار کاهش‏یافته ناپیوسته در ترکیب با خشک کردن با هوای داغ برش‏های پرتقال بررسی گردید. اثرات متغیرهای غلظت محلول اسمزی (60-40 درصد وزنی/ وزنی)، دمای محلول (50-30 درجه سلسیوس)، زمان تماس محصول با محلول اسمزی (300-120 دقیقه)، کاهش فشار در ابتدای فرآیند (300-100میلی‏بار به مدت 15 دقیقه) و دمای خشک‏کردن (70-40 درجه سلسیوس)، بر روی میزان تغییرات رنگ و نسبت خروج آب به نفوذ مواد حل‏شده، با روش رویه پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. بهینه‏ سازی فرآیند با هدف بیشینه کردن نسبت خروج آب به نفوذ مواد حل‏شده و کمینه کردن میزان تغییرات رنگ انجام گرفت. یافته‏ ها: متغیرهای دمای محلول اسمزی و دمای خشک‏کردن تاثیر معنی‏داری (در سطح 01/0p≤) را بر میزان تغییرات رنگ و نسبت خروج آب به نفوذ مواد حل‏شده را برجای‏ می‏گذارند، به گونه‏ای که با افزایش دما در هر دو مرحله آب‏گیری اسمزی و خشک‏کردن تکمیلی، میزان تغییرات رنگ در فرآورده نهایی و نسبت خروج آب به نفوذ مواد حل‏شده افزایش می‏یابد. نتیجه‏ گیری: شرایط بهینه به دست آمده شامل دمای محلول اسمزی (35 درجه سلسیوس)، غلظت محلول (60 درصد، وزنی/ وزنی)، زمان تماس محصول با محلول اسمزی (180 دقیقه)، دمای خشک‏کردن (5/41 درجه سلسیوس) و فشار(240 میلی‏بار) می‏باشد.   واژه­ های کلیدی: آبگیری اسمزی، برش‏های پرتقال، بهینه سازی، خلا ناپیوسته، روش رویه پاسخ

    شماره نشریه
    92
    تاریخ نشر
    2013-06-22
    1392-04-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

    شاپا
    2008-0123
    2423-8155
    URI
    http://jftn.srbiau.ac.ir/article_1588.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265491

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب