شناسایی مولکولی لاکتوباسیلهای پروبیوتیک جداشده از غذای سنتی ترخینه و دوغ ترخینه بر اساس توالی16S rDNA
(ندگان)پدیدآور
تفویضی, فرزانهتاج آبادی ابراهیمی, مریمخجاره, لیلانوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
مقدمه: سوپ ترخینه یکی از غذاهای محلی ناحیه غرب ایران می باشد که از قدیم الایام کاربرد دارویی و درمانی داشته و در درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار میگرفته است. تحقیقات نشان داده است که ترخینه و دوغ ترخینه منبع غنی از باکتریهای پروبیوتیک میباشند. لذا به دلیل ابهام آمیز بودن تستهای بیوشیمیایی جهت شناسایی باکتریها، استفاده از روشهای مولکولی جهت شناسایی و بررسی فیلوژنتیکی باکتریهای موجود در ترخینه و بکارگیری آنها در صنایع غذایی، امری بسیار ضروری است.
مواد و روشها: در این تحقیق، شناسایی مولکولی لاکتوباسیلهای جداسازی شده از دو منبع مذکور براساس روش توالی یابی ناحیه
S rDNA16 صورت گرفت. در بین باکتریهای جدا شده چهار سویه T20، T22، TD4 و TD10 با توانایی تولید باکتریوسین قوی تر نسبت به سایر نمونهها جهت توالییابی انتخاب شدند، بدین منظور پس از رشد باکتریها در محیط اختصاصی MRS، استخراج DNA از ایزولههای مورد نظر توسط هضم لیزوزیمی صورت گرفت. تکثیر ناحیه S rDNA16 توسط پرایمرهای اختصاصی انجام پذیرفت و به دنبال آن توالی یابی ناحیه مذکور انجام شد.
یافتهها: با مقایسه توالیها در پایگاه اطلاعاتی NCBI، تشابه 99% با لاکتوباسیلوس کازئی حاصل شد. چهار سویه فوق تحت عنوان سوشهای جدیدی از لاکتوباسیلوس کازئی در GenBank ثبت شدند.
نتیجهگیری: با توجه به پتانسیل بالای پروبیوتیکی ترخینه، کاربردی شدن این باکتریهای پروبیوتیک در صنایع غذایی میتواند اثرات مفیدی در بهبود و کیفیت مصارف غذایی داشته باشند.
واژه های کلیدی: ترخینه، توالی یابی، لاکتوباسیل، 16S rRNA
شماره نشریه
92تاریخ نشر
2012-04-201391-02-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانشاپا
2008-01232423-8155




