• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 10, بهار 92
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 10, بهار 92
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    شناسایی مولکولی لاکتوباسیل‌های پروبیوتیک جداشده از غذای سنتی ترخینه و دوغ ترخینه بر اساس توالی16S rDNA

    (ندگان)پدیدآور
    تفویضی, فرزانهتاج آبادی ابراهیمی, مریمخجاره, لیلا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.003 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده مقدمه: سوپ ترخینه یکی از غذاهای محلی ناحیه غرب ایران می باشد که از قدیم الایام کاربرد دارویی و درمانی داشته و در درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار می­گرفته است. تحقیقات نشان داده است که ترخینه و دوغ ترخینه منبع غنی از باکتری‌های پروبیوتیک می­باشند. لذا به دلیل ابهام آمیز بودن تست‌های بیوشیمیایی جهت شناسایی باکتری‌ها، استفاده از روش‌های مولکولی جهت شناسایی و بررسی فیلوژنتیکی باکتری‌های موجود در ترخینه و بکارگیری آن‌ها در صنایع غذایی، امری بسیار ضروری است. مواد و روش‌ها: در این تحقیق، شناسایی مولکولی لاکتوباسیل­های جداسازی شده از دو منبع مذکور براساس روش توالی یابی ناحیه S rDNA16 صورت گرفت. در بین باکتری­های جدا شده چهار سویه T20، T22، TD4 و TD10 با توانایی تولید باکتریوسین قوی تر نسبت به سایر نمونه­ها جهت توالی­یابی انتخاب شدند، بدین منظور پس از رشد باکتری‌ها در محیط اختصاصی MRS، استخراج DNA از ایزوله‌های مورد نظر توسط هضم لیزوزیمی صورت گرفت. تکثیر ناحیه S rDNA16 توسط پرایمرهای اختصاصی انجام پذیرفت و به دنبال آن توالی یابی ناحیه مذکور انجام شد. یافته‌ها: با مقایسه توالی­ها در پایگاه اطلاعاتی NCBI، تشابه 99% با لاکتوباسیلوس کازئی حاصل شد. چهار سویه فوق تحت عنوان سوش‌های جدیدی از لاکتوباسیلوس کازئی در GenBank ثبت شدند. نتیجه‌گیری: با توجه به پتانسیل بالای پروبیوتیکی ترخینه، کاربردی شدن این باکتری­های پروبیوتیک در صنایع غذایی می­تواند اثرات مفیدی در بهبود و کیفیت مصارف غذایی داشته باشند.     واژه های کلیدی: ترخینه، توالی یابی، لاکتوباسیل، 16S rRNA

    شماره نشریه
    92
    تاریخ نشر
    2012-04-20
    1391-02-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

    شاپا
    2008-0123
    2423-8155
    URI
    http://jftn.srbiau.ac.ir/article_1366.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265480

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب