• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 17, زمستان 98
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 17, زمستان 98
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اندازه‌گیری فلزات کادمیوم، سرب، روی، آهن، آلومینیوم و مس در نمونه های چای وارداتی و داخلی موجود در بازار ایران با استفاده از روش هایICP-OES و CP-MS

    (ندگان)پدیدآور
    کاظمی, شیمااسد الله زاده, محمدجوادعبدی, خسرو
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    662.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: میزان عناصر فلزی موجود در چای می­تواند تاثیر مهمی بر سلامت افراد داشته باشد. تحقیق حاضر به منظور بررسی میزان فلزاتی شامل کادمیوم (Cd)، سرب Pb))، روی (Zn)، آهن Fe))، آلومینیومAl) ) و مس (Cu) در نمونه­های چای وارداتی و چند چای ایرانی صورت پذیرفت. مواد و روش­ها: ابتدا با استفاده از سه روش، هضم اسیدی Digestion))، دم کردن با حرارت تا دمای جوش(Brew) و روش دمکردگی Infusion)) آماده‌سازی نمونه‌های چای انجام گرفت و با استفاده از تکنیک­های طیف بینی نشر اتمی با پلاسمای جفت شده القایی ICP-OES) ) و طیف‌سنجی جرمی پلاسمای جفت شده القایی (ICP-MS) میزان فلزات نمونه ها بررسی و نتایج به دست آمده مورد تحلیل آماری قرار گرفت. یافته­ها: نتایج نشان می‌دهد که در میان عناصر مختلف، عنصر Al با غلظت μg/g 659 و عنصر Cd با غلظت μg/g 97/0 به ترتیب بیشترین و کمترین غلظت را در میان عناصر مختلف در نمونه­های مورد بررسی داشته‌اند. در بین روش­های استخراج، روش Digestion میزان غلظت عناصر به صورت معنی­داری بالاتر از دو روش دیگر بود. آنالیز آماری نتایج میانگین غلظت عناصر توسط دستگاهای ICP-OES وICP-MS نشان داد که تفاوت معنی داری در میزان غلظت عناصرCd ،Cu،Fe،Zn وAl بین نمونه­های چای­های وارداتی و بومی در هر یک از روش­های استخراجیBrew, Infusion و Digestionوجود ندارد. نتایج تحلیل آماری نشان داد که در بین عناصر مختلف، میزان غلظت Pb به دست آمده با روش ICP-MS به صورت معنی­داری بالاتر از میزان به دست آمده با ICP-OES برای چای­های بومی یا وارداتی است. نتیجه گیری: با وجود بالاتر بودن غلظت فلزات اندازه گیری شده در کار حاضر نسبت به مرجع استاندارد فلزات در گیاه چای، محاسبه میزان دریافت روزانه نشان داد که میزان دریافت عناصر برای هر فرد بالغ همچنان در گستره مقدار مجاز سازمان بهداشت جهانی می‌باشد.  
    کلید واژگان
    اسپکتروسکپی نشری پلاسمای جفت شده القایی
    اسپکترومتری جرمی با پلاسمای جفت شده القایی
    استخراج
    چای
    فلزات

    شماره نشریه
    98
    تاریخ نشر
    2019-12-22
    1398-10-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی شیمی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران
    استادیار واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران
    استادیار دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، ایران

    شاپا
    2008-0123
    2423-8155
    URI
    http://jftn.srbiau.ac.ir/article_15172.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265349

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب