• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 16, بهار 98
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 16, بهار 98
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر جایگزین‌های چربی صمغ زدو و بادام بر رفتار جریانی و ویژگی‌های حسی دسر لبنی وانیلی کم چرب

    (ندگان)پدیدآور
    جوینده, حسینرستم آبادی, حدیثگودرزی, مصطفی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    887.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: به دلیل تمایل مصرف­کنندگان به مصرف غذاهای سالم­تر، استفاده از جایگزین­های چربی برای توسعه فرمولاسیون­های غذایی کم­چرب روز به روز در حال افزایش است. هدف از انجام پژوهش پیش­رو، بررسی امکان استفاده از صمغ­های بومی زدو و بادام به عنوان جایگزین چربی در فرمولاسیون دسرهای لبنی کم­چرب می­باشد. مواد و روش ­ها: تأثیر سطوح مختلف صمغ زدو و بادام (1/0، 2/0 و 3/0 درصد وزنی/وزنی) بر رفتار جریانی و ویژگی­های حسی دسر لبنی وانیلی کم­چرب در مقایسه با نمونه شاهد کم­چرب و پرچرب مورد بررسی قرار گرفت. یافته­ ها: رفتار جریانی نمونه­ها با همبستگی بالایی به مدل اوستوالد دویل برازیده شد (99/02R). همگی نمونه­ها از یک رفتار جریانی رقیق­شونده با برش پیروی کردند؛ با این حال، کاهش چربی، منجر به کاهش چشمگیر ویسکوزیته ظاهری، شاخص قوام و افزایش اندیس جریان شد (pنتیجه­ گیری: با استفاده از سطوح 2/0 % صمغ­ زدو یا 3/0 % صمغ بادام، می­توان دسر لبنی کم­چربی با ویژگی­های رئولوژیک و حسی قابل قبول تولید کرد.
    کلید واژگان
    دسر لبنی کم چرب
    رفتار جریانی
    صمغ زدو
    صمغ بادام
    ویژگی های حسی

    شماره نشریه
    98
    تاریخ نشر
    2019-03-21
    1398-01-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
    فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
    دانش‌آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی بیوسیستم، دانشگاه تهران، کرج، ایران

    شاپا
    2008-0123
    2423-8155
    URI
    http://jftn.srbiau.ac.ir/article_13689.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265325

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب