بررسی و مقایسه خصوصیات کیفی موثر بر فرآیند تصفیه در شکرخام وارداتی و تولید داخل
(ندگان)پدیدآور
بهرامی, محمد عرفانهنرور, مسعودنوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: شکرخام، کریستال ساکارزی است که به وسیله لایه نازکی از شربت که درجه خلوص پایینی دارد محصور شده است. شکرخام نیشکری به عنوان پرمصرفترین ماده اولیه در صنعت قند و شکر از اهمیت بسزائی برخوردار می باشد. هدف از این پژوهش بررسی و مقایسه کیفی شکرهای خام نیشکری موجود در بازار صنعت قند کشور به منظور تاثیر در عملکرد و کنترل فرایند تصفیه بود.
مواد و روش ها: این تحقیق به بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی همچون میزان ساکارز، خاکستر، اینورت، شدت رنگ، pH، ضریب شکست، نشاسته و دکستران شکرهای خام مختلف داخلی و وارداتی میپردازد. لازم به ذکر است که در این پژوهش برای اولین بار در کشور میزان دکستران در نمونههای مختلف شکرخام نیشکری موجود در ایران تعیین گردید.
یافته ها: نتایج آزمایش بیانگر این بود که نمونههای شکرخام وارداتی دارای درصد ساکارز بالاتر، اما میزان اینورت، رنگ، خاکستر و دکستران پایینتری نسبت به نمونههای داخلی بودند که میتواند بخش قابل توجهی از هزینههای تصفیه را کاهش داده و شکر سفیدی با کیفیت بالاتر به وجود آورد ولی میزان نشاسته در نمونههای وارداتی به غیر از نمونه برزیلی A و برزیلی E بالاتر از نمونههای ایرانی بود.
نتیجه گیری: نمونههای شکرخام برزیلی به دلیل دارا بودن میزان ساکارز بالاتر و ناخالصی کمتر جهت تولید شکر سفید با کیفیت پیشنهاد میگردد.
کلید واژگان
اینورتخصوصیات فیزیکوشیمیایی
دکستران
ساکارز
شکرخام نیشکری
شماره نشریه
94تاریخ نشر
2015-03-211394-01-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، مازندران، ایراناستادیار دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
شاپا
2008-01232423-8155




