• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 12, زمستان 93
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 12, زمستان 93
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بهینه سازی شرایط مختلف (دما، تغییر شدت نور، روش‌های کشت (غیرمداوم و نیمه مداوم) و نوع منبع کربنی) برای تولید حداکثر فایکوسیانین توسط ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Arthrospira platensis)

    (ندگان)پدیدآور
    رضایی, کرامت الهکلانتری, مریمهاشمی روان, مهنازگلمکانی, محمد تقیفرجی, نسرینفرجی, دلنیا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    777.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: امروزه، استفاده از رنگ‌های طبیعی در مواد غذایی و دارویی اهمیت به سزایی دارد. فایکوسیانین  به عنوان یک رنگدانه طبیعی با خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی از جلبک اسپیرولینا استخراج می‌گردد. به دلیل اثرات سمی گزارش شده از رنگ‌های سنتزی، دلایل مختلفی برای استفاده از رنگ‌های طبیعی در مصارف دارویی و غذایی وجود دارد. مواد و روش‌ها: در این تحقیق، تولید فایکوسیانین در شرایط مختلف دما (C˚ 30 و 35) ، شدت نور متغیر (0/2 و 5/3 کیلولوکس)، نوع منبع کربنی (گلوکز، اتانول و اسید استیک) و روش کشت (مداوم و غیر مداوم) برای تولید حداکثر فایکوسیانین مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش‌هایی مطابق با روش فاکتوریل کامل در دو شرایط ثابت و متغیر بر روی نمونهها انجام گردید. یافته‌ها: نشان داد در روش غیر مداوم و نیمه مداوم غلظت منبع کربنی 0/1 میلی لیتر بر لیتر و نور 0/2 کیلولوکس با افزایش دما از30 به 35 درجه سلسیوس تولید فایکوسیانین در گلوکز نسبت به دو منبع کربنی دیگر با سرعت بیشتری کاهش پیدا کرد. با استفاده از غلظت 0/1 میلی لیتر بر لیتر منبع کربنی و نور 5/3 کیلولوکس، هر سه منبع در دمای30 درجه سلسیوس تفاوت معنی داری بین دو روش غیر مداوم و نیمه مداوم وجود نداشت. نتیجه‌گیری: در هر دو روش به دلیل نور بالا مقدار تولید فایکوسیانین بالا بود. البته مقدار تولید با استفاده از گلوکز بیشترین مقدار بود و استفاده از اتانول نیز با اختلاف ناچیز میزان تولید خوبی را نشان داد.
    کلید واژگان
    جلبک اسپیرولینا
    روش های کشت غیرمداوم
    فایکوسیانین
    نیمه مداوم

    شماره نشریه
    93
    تاریخ نشر
    2014-12-22
    1393-10-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
    سازمان پدید آورنده
    استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
    دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین- پیشوا، باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
    استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
    استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
    دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
    دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران

    شاپا
    2008-0123
    2423-8155
    URI
    http://jftn.srbiau.ac.ir/article_5702.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265173

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب