تشخیص مولکولی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین مولد انتروتوکسین A در شیرینیهای خامهای در شهرستان کرج در سال1395
(ندگان)پدیدآور
مکوندی, مهساهرزندی, ناصرنوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: انتروتوکسینهای استافیلوکوکوسی متعلق به خانوادهای از اگزوتوکسینهای استافیلوکوکوسی و استرپتوکوکوسی با بیش از بیست عضو هستند که از نظر عملکردی با یکدیگر مرتبط بوده و دارای همسانی و شباهت توالی میباشند. این پروتئینهای باکتریایی، میتوژن بوده و عامل ایجاد بیماریهای انسانی شاخصی از قبیل مسمومیتهای غذایی هستند. این مطالعه با هدف جداسازی استافیلوکوکوس اورئوس مولد انتروتوکسین A از شیرینیهای خامهای به انجام رسید.
مواد و روشها: در این مطالعه مشاهده ای- توصیفی، نمونهگیری از 50 مرکز عرضه شیرینی خامهای در شهرکرج از اواسط مردادماه تا اوایل بهمن ماه 95 صورت گرفت. پس از تهیه رقتهای متوالی از شیرینیها، بر روی محیط برد پارکر آگار کشت داده شدند. پس از 48 ساعت انکوباسیون در 37 درجه سلسیوس، کلنیهای واجد هاله سیاه رنگ، انتخاب شدند. پس از رشد بر روی محیط بلاد آگار، حساسیت جدایهها نسبت به آنتیبیوتیک اگزاسیلین به روش دیسک دیفیوژن تعیین گردید و حضور ژنهایsea, nuc و mecA با استفاده از آزمون PCR بررسی شد.
یافتهها: در مجموع، بر اساس نتایج کشت، 8 نمونه از 50 نمونه (%16)، دارای آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس بودند. با استفاده از روش PCR، ژن nuc، در14 نمونه (%28)، ژن mecAو ژن sea بهترتیب در 5 نمونه (%10)، 3 نمونه (%6) شناسایی گردیدند.
نتیجهگیری :درصد قابل توجهاستافیلوکوکوساورئوس مقاوم به متی سیلین مولد انتروتوکسین Aدر مواد غذایی، بخصوص در شیرینی خامهای که محیط مغذی جهت رشد باکتریها محسوب میشود یک هشدار جدی در ارتباط با بهداشت عمومی جامعه است.
کلید واژگان
استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلینانتروتوکسین A
ژن nuc
ژن mec
ژن sea
شیرینی خامه ای
شماره نشریه
98تاریخ نشر
2019-06-221398-04-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایراناستادیار میکروبیولوژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
شاپا
2008-01232423-8155




