• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 16, تابستان 98
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 16, تابستان 98
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تشخیص مولکولی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین مولد انتروتوکسین A در شیرینی‌های خامه‌ای در شهرستان کرج در سال1395

    (ندگان)پدیدآور
    مکوندی, مهساهرزندی, ناصر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.109 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: انتروتوکسین‌های استافیلوکوکوسی متعلق به خانواده‌ای از اگزوتوکسین‌های استافیلوکوکوسی و استرپتوکوکوسی با بیش از بیست عضو هستند که از نظر عملکردی با یکدیگر مرتبط بوده و دارای همسانی و شباهت توالی می‌باشند. این پروتئین‌های باکتریایی، میتوژن بوده و عامل ایجاد بیماری‌های انسانی شاخصی از قبیل مسمومیت‌های غذایی هستند. این مطالعه با هدف جدا‌سازی استافیلوکوکوس اورئوس مولد انتروتوکسین A از شیرینی‌های خامه‌ای به انجام رسید. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مشاهده ای- توصیفی، نمونه‌گیری از 50 مرکز عرضه شیرینی خامه‌ای در شهرکرج از اواسط مردادماه تا اوایل بهمن ماه 95 صورت گرفت. پس از تهیه رقت‌های متوالی از شیرینی‌ها، بر روی محیط برد پارکر آگار کشت داده شدند. پس از 48 ساعت انکوباسیون در 37 درجه سلسیوس، کلنی‌های واجد هاله سیاه رنگ، انتخاب شدند. پس از رشد بر روی محیط بلاد آگار، حساسیت جدایه‌ها نسبت به آنتی‌بیوتیک اگزاسیلین به روش دیسک دیفیوژن تعیین گردید و حضور ژن‌هایsea, nuc و mecA با استفاده از آزمون PCR بررسی شد. یافته‌ها: در مجموع، بر اساس نتایج کشت، 8 نمونه از 50 نمونه (%16)، دارای آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس بودند. با استفاده از روش PCR، ژن nuc، در14 نمونه (%28)، ژن mecAو ژن sea بهترتیب در 5 نمونه (%10)، 3 نمونه (%6) شناسایی گردیدند. نتیجه‌گیری :درصد قابل توجهاستافیلوکوکوساورئوس مقاوم به متی سیلین مولد انتروتوکسین Aدر مواد غذایی، بخصوص در شیرینی خامه‌ای که محیط مغذی جهت رشد باکتری‌ها محسوب می‌شود یک هشدار جدی در ارتباط با بهداشت عمومی جامعه است.
    کلید واژگان
    استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین
    انتروتوکسین A
    ژن nuc
    ژن mec
    ژن sea
    شیرینی خامه ای

    شماره نشریه
    98
    تاریخ نشر
    2019-06-22
    1398-04-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
    استادیار میکروبیولوژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

    شاپا
    2008-0123
    2423-8155
    URI
    http://jftn.srbiau.ac.ir/article_14374.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265113

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب