تأثیر آنزیم سلولاز بر ویژگیهای فیزیکی و قابلیت زهکش خمیرکاغذ OCC
(ندگان)پدیدآور
اکبرپور, ایمانرسالتی, حسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق برای ارزیابی پتانسیل آنزیم سلولاز در بهبود ویژگیهای فیزیکی و قابلیت زهکش خمیرکاغذ OCC انجام شد. خمیرکاغذ OCC با درصد خشکی 10 درصد، تحت شرایط ثابت درجۀ حرارت °C50، مدتزمان60 دقیقه، و محدودۀ 5/4ـ5/5 pH در سطوح مختلف 05/0، 1/0، 2/0، 3/0، و 5/0درصد (براساس وزن خشک خمیرکاغذ) با آنزیم سلولاز پیشتیمار شد. همچنین، خمیرکاغذهای OCC در زمانهای مختلف 30، 90، 120، و150 دقیقه در غلظت ثابت سلولاز (3/0 درصد) بهطور مجزا پیشتیمار آنزیمی شدند. در ادامه، خمیرکاغذهای پیشتیمارشده با آنزیم، در دور ثابت 2000 پالایش مکانیکی شدند. نتایج نشان داد پیشتیمار آنزیمی بدون اعمال پالایش موجب افزایش درجة روانی خمیرکاغذ به میزان حدود 22 درصد در مقایسه با نمونۀ شاهد (خمیرکاغذ تیمارنشده با درجة روانیml, CSF 470) شد. استفاده از 3/0 و 5/0 درصد بهطور مشترک بیشترین درجة روانی (ml, CSF 600) را نتیجه داد. با افزایش مصرف آنزیم سلولاز از 05/0 درصد به 3/0 درصد، کاغذهای با ضخامت کمتر و دانسیتۀ بیشتر حاصل آمد و در مصرف بیشتر (5/0 درصد) دانسیتۀ کاغذ کاهش یافت. در خمیرکاغذ OCC پالایشنشده، استفاده از زمان کوتاهتر تیمار آنزیمی (30 تا 60 دقیقه)، خمیرکاغذهای با دانسیته و مقاومت به عبور هوای بیشتری را نتیجه داد. حداکثر درجة روانی خمیرکاغذ (ml, CSF 645) در مدتزمان 90 دقیقه بهدست آمد. افزایش مصرف آنزیم همراه با پالایش، موجب بهبود درجة روانی خمیرکاغذ شد و بهترین سطح مصرف آنزیم در محدودۀ 1/0ـ05/0 درصد پیشنهاد میشود.
کلید واژگان
آنزیم سلولازپالایش خمیرکاغذ
خمیرکاغذ OCC
قابلیت زهکش
ویژگیهای فیزیکی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-04-211393-02-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری صنایع خمیر و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکدۀ مهندسی چوب و کاغذ، گروه صنایع خمیر و کاغذ، گرگان، ایران.استاد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکدۀ مهندسی چوب و کاغذ، گروه صنایع خمیر و کاغذ، گرگان، ایران.
شاپا
5052-20082383-0530




