تأثیر استفاده از نانوالیاف سلولزی و نشاستة کاتیونی بر ویژگی های خمیرکاغذ سودا آنتراکینون ساقة برنج
(ندگان)پدیدآور
حسن جان زاده, هادیحجازی, سحابیوسفی, حسینمهدوی, سعیدعبدالخانی, علینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق، تأثیر استفاده از نانوالیاف سلولزی و نشاستة کاتیونی بر بهبود ویژگیهای مقاومتی خمیرکاغذ سودا آنتراکینونِ تهیهشده از ساقة برنجِ پیشاستخراجنشده و پیشاستخراجشده با قلیا، در سیستم متداول تهیۀ کاغذ دستساز، بررسی شد. نانوالیاف سلولزی در سه سطح 2، 5، و 10 درصد و در سه سطح زمان اختلاط 2، 5، و 10 دقیقه به سوسپانسیون خمیرکاغذ حاصل از ساقة برنج پیشاستخراجنشده و پیشاستخراجشده اضافه شدند. میزان مصرف نشاستة کاتیونی ثابت و برابر 5/1 درصد در نظر گرفته شد. نتایج این تحقیق نشان داد که مقاومتهای مکانیکی خمیرکاغذ با افزودن نانوالیاف سلولزی بهرغم استفاده از ورقسازی متداول آزمایشگاهی در سه سطح (2، 5، و 10 درصد) به طور خطی افزایش مییابد. با افزودن نانوالیاف سلولزی بعد از کاتیونیکردن خمیرکاغذ با نشاستة کاتیونی، با توجه به افزایش نگهداری نانوالیاف سلولزی، مقاومتها بهطور معنیداری افزایش یافت. نتایج حاکی از آن است که بهکارگیری سیستم نانوالیاف سلولزی به همراه نشاستة کاتیونی در ارتقای ویژگیهای مقاومتی خمیرکاغذ سودا آنتراکینون در سیستم متداول تهیۀ کاغذ دستساز مؤثر و موفق بوده است.
کلید واژگان
پیشاستخراج قلیاییخمیرکاغذ سودا آنتراکینون
ساقة برنج
نشاستة کاتیونی
نانوالیاف سلولزی
ویژگیهای مکانیکی خمیرکاغذ
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-04-211393-02-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکدۀ منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.استادیار، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکدۀ منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.
استادیار، گروه تکنولوژی و مهندسی چوب، دانشکدۀ مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
عضو هیئت علمی مؤسسۀ تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، ایران.
استادیار، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکدۀ منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.
شاپا
5052-20082383-0530




