بررسی مقایسه ای ویژگی های خمیر کاغذ های سودا٬ سوداـ آنتراکینون و مونواتانول آمین از ساقه سویا
(ندگان)پدیدآور
علی زاده, پیمانحجازی, سحابعبدالخانی, علیذبیح زاده, سید مجیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق خصوصیات کاغذسازی ساقة سویا، به منزلة مادة اولیة لیگنوسلولزی، مطالعه شد. بیومتری الیاف و ترکیبات شیمیایی ساقة سویا تعیین شده است. ویژگیهای خمیرکاغذهای تولیدشده با فرایندهای سودا، سوداـ آنتراکینون، و مونواتانول آمین مقایسه شدند. طول الیاف (۱ میلیمتر)، قطر الیاف (۴/۲۶ میکرون)، قطر حفره (۶۷/۱۵ میکرون)، و ضخامت دیوارة الیاف (۳۵/۵ میکرون) برای ساقة سویا به دست آمد. میزان سلولز، لیگنین، مواد استخراجی قابل حل در استون، و خاکستر ساقة سویا به ترتیب ۴۱، ۱۹، ۹/۴، و ۱/۳ درصد تعیین شد. پختهای بهینة فرایندهای سودا، سوداـ آنتراکینون، و مونواتانول آمینـ آنتراکینون به ترتیب منجر به بازده بعد از غربال ۵/۴۰، ۵/۳۵، و ۵/۴۹ درصد و اعداد کاپای 30، 20، و 20 شد. خمیرکاغذهای بهینه تا درجة روانی CSF ۳۰۰ پالایش و ویژگیهای مکانیکی و نوری آنها اندازهگیری شد. بیشترین مقاومت به کششNm/g ۹۴/۵۴ و بیشترین مقاومت به ترکیدن kpm2/g ۶۵/۲ در خمیرکاغذ سودا، بالاترین درجة ماتی ۹۷ درصد در خمیرکاغذ سوداـ آنتراکینون، بیشترین مقاومت به پارگی mN.m2/g ۵۲/۶ و بالاترین درجة روشنی ۳۰ درصد ایزو در خمیرکاغذ مونواتانول آمینـ آنتراکینون مشاهده شد.
کلید واژگان
بازدهساقة سویا
سوداـ آنتراکینون
عدد کاپا
مونواتانول آمین
ویژگیهای مقاومتی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-12-221394-10-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکدة منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایراندانشیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکدة منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
دانشیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکدة منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکدة منابع طبیعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
شاپا
5052-20082383-0530




