تولید نانونقرة میکروبال و استفاده از آن در کاغذ با هدف بهبود خواص ضدباکتری آن
(ندگان)پدیدآور
افرا, الیاسمحمدی, مریمسراییان, احمد رضا سراییانایمانی, رضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه، بهمنظور کاهش خطرهای ناشی از ذرات نانونقره از طریق جذب پوستی و تنفسی، نانونقرة میکروبال با میانگین ابعاد حدود یک میکرومتر تولید و در بهبود خواص ضدباکتری کاغذ بهکار گرفته شد. سطوح مختلفی از غلظت نانونقره میکروبال در ساخت کاغذ استفاده شد. خواص ضدباکتری کاغذهای ساختهشده با استفاده از باکتریهای اشرشیاکولی و باسیلوس ارزیابی شد. نتایج نشان داد که در دو سطح غلظت مصرفی نانونقره (ppm 25 و ppm 100) کاغذهای تیمارشده، رشد باکتریها را به میزان 99 درصد کاهش دادند و موفق به توقف کامل رشد آنها شدند. درعینحال، نتایج نشان داد که استفاده از نانونقره میکروبال بهمنزلة مادة افزودنی، موجب افت هیچیک از خواص فیزیکی، مکانیکی و نوری کاغذ، بهجز پارامتر درجة روشنی، نشد. بالک کاغذها افزایش معناداری از خود نشان داده است. همچنین، حضور نانونقرة میکروبال تأثیر معناداری بر جذب آب کاغذهای حاصل ندارد.
کلید واژگان
اشرشیاکلایباسیلوس
خواص ضدباکتریایی
نانونقره
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-10-231394-08-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه علوم و مهندسی کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانکارشناس ارشد صنایع خمیر و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
دانشیار گروه علوم و مهندسی کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
دکتری تخصصی صنایع خمیر و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
شاپا
5052-20082383-0530




