تأثیر کاربرد همزمان نانوالیاف سلولزی و نرمههای کاغذسازی بر خواص خمیرکاغذ بازیافتی مرکبزداییشده
(ندگان)پدیدآور
پوربابا, رضاایزدیار, سهیلاهمزه, یحییعشوری, علیرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف این پژوهش، بهبود ویژگیهای خمیرکاغذ بازیافتی مرکبزداییشده با استفاده از کاربرد همزمان نانوفیبرهای سلولزی و نرمههای حاصل از پالایش خمیرکاغذ بازیافتی مرکبزداییشده بههمراه یک مادة کاتیونی شامل نشاستۀ کاتیونی (گروه الف)، پلیآلومینیومکلرید (گروه ب) و پلیآکریلآمید کاتیونی (گروه ج) بود. از نرمافزار طراحی آزمایش برای تهیۀ طرح آزمایشها و تحلیل نتایج استفاده شد. خواص مقاومتی کاغذ دستساز شامل شاخصهای مقاومت کششی و ترکیدگی و خواص فیزیکی خمیرکاغذ شامل میزان نگهداری آب الیاف و زمان آبگیری از خمیرکاغذ ارزیابی شد. نتایج نشان داد که افزایش نرمه به میزان 16 درصد و نانوفیبرسلولزی به میزان 7 درصد بههمراه نشاستة کاتیونی (گروه الف)، سبب افزایش شاخصهای مقاومت کششی و مقاومت ترکیدگی کاغذ و میزان نگهداری آب الیاف بهترتیب تا 44، 53 و 35 درصد شد. افزایش این مقادیر برای گروه ب (پلیآلومینیومکلرید) بهترتیب 41، 48 و 22 درصد و برای گروه ج (پلیاکریلآمید کاتیونی) بهترتیب 40، 42 و 27 درصد شد. این تیمارها سبب افزایش زمان آبگیری از خمیر کاغذ شد که بیشترین افزایش زمان آبگیری به مقدار 46 درصد در اثر استفاده از 16 درصد نرمه و 7 درصد نانوفیبر سلولزی بههمراه نشاستة کاتیونی بهدست آمد. افزایش زمان آبگیری برای تیمارهای گروه ب (پلیآلومینیومکلرید) و تیمارهای گروه ج (پلیآکریلآمید کاتیونی) بهترتیب 41 و 30 درصد بود. با توجه به اثرهای مطلوب و نامطلوب، کاربرد همزمان نرمههای کاغذسازی و با نانوالیاف سلولزی همراه با مادة کاتیونی پلیاکریلآمید کاتیونی میتواند بهعنوان تیمار مناسب برای افزایش خواص مکانیکی کاغذهای بازیافتی در نظر گرفته شود.
کلید واژگان
مادة کاتیونینانوفیبر سلولزی
نرمههای سلولزی
ویژگیهای خمیر و کاغذ
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-11-221397-09-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد صنایع خمیر و کاغذ، دانشکدۀ منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرجاستادیار، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکدۀ منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
استاد، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکدۀ منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
استاد، پژوهشکدۀ فناوریهای شیمیایی، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تهران
شاپا
5052-20082383-0530




