• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهشهای جغرافیای انسانی
    • 44(80، تابستان 1391), 80 تابستان 1391
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهشهای جغرافیای انسانی
    • 44(80، تابستان 1391), 80 تابستان 1391
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تبیین عوامل مؤثّر بر توانمندسازی روستاییان در توسعه‎ی کارآفرینی(مطالعه‎ی موردی: بخش‌های زند و سامن شهرستان ملایر)

    (ندگان)پدیدآور
    مطیئی لنگرودی, سیدحسنقدیری معصوم, مجتبیدادورخانی, فضیلهیداللهی فارسی, جهانگیرترکاشوند, زهرا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.139 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    کارآفرینی به‌عنوان ابزاری است در دست برنامه‌ریزان که جوامع را به‎سمت توسعه پیش ببرند. از آنجاکه همه‌ی جوامع یا همه‌ی افراد درون یک کشور، برای دستیابی به شرایط کارآفرینی موقعیّت مساوی ندارند، باید شرایط لازم را برای توسعه‎ی کارآفرینی در سرزمین، ایجاد کرد. منطقه‎ی مورد مطالعه در این پژوهش، بخش‌های زند و سامن شهرستان ملایر است. روستاییان این ناحیه، شرایط مطلوبی برای کارآفرینی ندارند. بنابراین، توانمندسازی رسالتی است که برای پرکردن این خلأ تعریف شده ‌است. در این پژوهش شرایطی که شایستگی لازم را در افراد برای تصمیم به ایجاد یا توسعه‎ی کسب‌و‌کار به‌وجود می‌آورد، در دو گروه فردی و محیطی با چهارده متغیّر تعریف شده‌اند. جامعه‌ی مورد مطالعه در این تحقیق کارآفرینان روستایی هستند که حدّاقل دارای سه سال سابقه‎ی فعّالیّت موفّق در کسب‌و‌کار کنونی بوده و کار آنان به‎نوعی با نوآوری آغاز شده و تداوم این روند در فعّالیّت آنان قابل مشاهده است. برای جمع‌آوری داده‌ها از توزیع پرسشنامه در بین 53 نفر کارآفرین در دسترس در ناحیه استفاده شده‌است. برای فراهم‎کردن امکان مقایسه‎ی نتایج، همین تعداد از روستاییان ساکن در محدوده‎ی مورد مطالعه، به‌عنوان گروه کنترل مشارکت داده ‌شدند. داده‌‌پردازی و تحلیل داده‌ها باکمک نرم‌افزار SPSS صورت گرفت. روش مورد استفاده در هر دو گروه، تحلیل عاملی از طریق تحلیل مؤلّفه‌های اصلی بود. از بررسی مربوط به گروه کارآفرینان تعداد ده عامل مؤثّر بر افزایش توانمندی روستاییان برای توسعه‌ی کارآفرینی شناسایی شدند. این عوامل به‎ترتیب اولویت در تأثیر عبارت‎اند از: عامل پشتکار، عامل سازمانی، مالی و اقتصادی، آموزش و الگوی نقش، استقلال فردی، تجربه‎های قبلی، خلاّقیّت، احساس موفّقیّت و عامل مرکز کنترل درونی. درنتیجه می‌توان گفت وجود عوامل فردی و محیطی یاد‌شده در افزایش توانمندی روستاییان برای ایجاد و توسعه‎ی کسب‌و‌کار تأثیر دارد. عوامل مؤثّر از منظر گروه کنترل در این تحقیق عبارت‎اند از: عامل سازمانی، عامل منابع مالی و اقتصادی، عامل مهارت و دانش، عامل خانواده، عامل عزّت نفس، عامل مشارکت اجتماعی و عامل زیرساختی.
    کلید واژگان
    بخش ‌زند و سامن
    تحلیل عاملی
    توانمندسازی
    شهرستان ملایر.
    کارآفرینی روستایی

    شماره نشریه
    801391
    تاریخ نشر
    2012-06-21
    1391-04-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    استاد دانشکده‎ی جغرافیا، دانشگاه تهران
    استاد دانشکده‎ی جغرافیا، دانشگاه تهران
    دانشیار دانشکده‎ی جغرافیا، دانشگاه تهران
    دانشیار دانشکده‎ی کارآفرینی، دانشگاه تهران
    دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی روستایی، دانشگاه تهران

    شاپا
    2008-6296
    2423-7736
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jhgr.2012.24604
    https://jhgr.ut.ac.ir/article_24604.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/261949

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب