• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 38, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 38, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر دمای هوای ورودی و عمق خشک‌کن بستر ثابت آزمایشگاهیبر میزان ترک‌خوردگی پوست دو رقم بذر سویا

    (ندگان)پدیدآور
    کیانمهر, محمدحسینحجازی, اسدالهبیگدلی, سیدرضا حسن بیگیاکبری, غلامعلی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    190.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    دانه سویا یکی از منابع مهم در تهیه روغن و مواد پروتئینی می‌باشد. تولید اقتصادی دانه سویا، نیازمند بذر سالم با قوه نامیه حداکثر می‌باشد. پوست بذر سویا در مراحل برداشت، بوجاری، حمل و نقل و خشک کردن ترک برمی‌دارد. با افزایش ترک بذر سویا، قوه نامیه آن کاهش می یابد. بررسیها نشان داد که اطلاعات در مورد رابطه جوانه‌زنی بذر ارقام سویا با دما و عمق خشک‌کن محدود می‌باشد، بنابراین هدف از این تحقیق بررسی اثر دماهای هوای ورودی 25، 30، 35 و40 درجه سانتیگراد و اعماق 5 و 10 سانتیمتری خشک‌کن بر درصد ترک‌خوردگی رقمهای هیل و سحر در طرح آماری فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی می‌باشد. نتایج نشان داد که با افزایش دمای هوای ورودی از 25 به 40 درجه سانتیگراد میزان ترک خوردگی از 95/12% به 68/43% و با افزایش عمق خشک‌کن از 5 به 10 سانتی‌متر درصد ترک‌خوردگی پوست سویا از 9/27% به 3/24% کاهش می‌یابد. همچنین رقم سحر نسبت به رقم هیل در برابر ترک‌خوردگی پوست حساستر است. نتایج همچنین نشان داد که بین درصد ترک‌خوردگی پوست بذور سویا و درصد جوانه‌زنی بطور معکوس با ضریب تعیین 95% همبستگی وجود دارد، بنابر این می‌توان پیشنهاد نمود که بهترین عمق برای هر دو رقم سحر و هیل 10 سانتی‌متر و بهترین دمای هوای ورودی برای رقم سحر 30 و برای رقم هیل 35 درجه سانتیگراد می‌باشد.
    کلید واژگان
    بذر سویا
    دما
    عمق
    ترک خوردگی
    خشک‌کن

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2007-11-22
    1386-09-01
    ناشر
    پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران

    URI
    https://jijas.ut.ac.ir/article_18766.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/257060

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب