• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 35, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 35, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    دستیابی به منحنی های همدمای تعادلی و پیشنهاد مدل ریاضی مناسب برای پیش بینی رطوبت تعادل برای سه رقم پستة ایرانی

    (ندگان)پدیدآور
    زمردیان, علیتوکلی, رجبعلی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    338.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پسته یکی ازصادرات مهم کشاورزی ایران است که از لحاظ مزه، عطروطعم بهترین پسته در دنیا شناخته می شود. تحقیقات مناسب درجهت بهبود رو ش های فراوری، نگهداری و بسته بندی به منظور جلب نظر خریداران خارجی بسیار ضروری است . خشک کردن مهم ترین مرحلة فرآوری پسته می باشد. رطوبت تعادلی ( EMC) که عبارت است از : رطوبت یک مادة نمگیر(هیگروسکوپیک) در حال تعادل با محیطی ویژه (از لحاظ دما و رطوبت نسبی) در بررسی خشک کردن پسته بسیار اهمیت دارد . دراین تحقیق، مقادیر رطوبت تعادلی برای سه رقم مهم پستة ایرانی که در کشور بیشتر تولید می شود (اوحدی، کله قوچی و عبدالهی ) با استفاده از روش وزن سنجی دردماهای 25 ،37 و 50 درجة سانتیگراد دردامنة رطوبت نسبی هوا11/0 تا 85/0 درچهار تکرار تعیین گردید . آزمایش ها به روش لایه های نازک درمحفظ ه های ک نترل شده و عایق بندی شده انجام گرفت به طوری که شرایط ترمودینامیکی هوا ثابت نگه داشته شد . دما به وسیلة ترموستات کنترل شد و رطوبت نسبی هوای اطراف نمونه ها، با استفاده از محلول های نمکهای مختلف اشباع تنظیم گردید . منحنی های همدمای دفعی برای این سه رقم تعیین گردید. با رسم نمودار برای مقادیر رطوبت تعادلی شکل ( EMC) پسته و رطوبت نسبی هوا ( RH) در سه دما برای هر رقم ، منحنی های سیگمائیدی( S شکل ) حاصل گردید که در رطوبت های نسبی بالا شیب آن به شدت افزایش می یابد . پنج مدل ریاضی (چانگ – فاست، هالسی، هندرسون، اسوین و اسمیت) برای تحلیل داده های آزمایشی مورد استفاده قرارگرفتند . بررسی ها نشان داد که مد ل های اسوین، اسمیت و چانگ – فاست به ترتیب برای ارقام اوحدی، کله قوچی و عبدالهی جهت توصیف و پیش بینی رابطة بین رطوبت تعادلی و رطوبت نسبی مناسب م ی باشند. همچنین نتایج نشان داد که دریک رطوبت نسبی ثابت با افزایش دما مقدار رطوبت تعادلی در همة ارقام کاهش می یابد. اثررقم و دما بر مقادیر رطوبت تعادلی از لحاظ آماری، معنی دار بود .
    کلید واژگان
    رطوبت تعادلی
    مدل ریاضی
    منحنی های همدمای تعادلی پسته

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2004-04-20
    1383-02-01
    ناشر
    پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران

    URI
    https://jijas.ut.ac.ir/article_17957.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256953

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب