نگهداری رطب مضافتی با استفاده از مواد ضدمیکروبی مجاز
(ندگان)پدیدآور
تفتی, ابوالفضل گلشنفولادی, محمدحسننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
بمنظور کاهش میزان آلودگی و جلوگیری از ترشیدگی رطب مضافتی در طول انبارداری، از مواد ضدمیکروبی
مجاز استفاده شد. نمونه های یک کیلویی رطب مضافتی در سه تکرار به مدت یک دقیقه در آب (شاهد) و محلولهایی از اسید سوربیک (07/0درصد) اسید پروپیونیک (25/0 درصد) ودی استات سدیم (02/0 درصد) غوطه ور شده و رطوبت سطحی آنها بوسیله هوای گرم گرفته شد. سپس نمونه ها درکارتن های مقوایی با آستر سلوفان و بسته های پلی اتیلن ترفتالات بسته بندی شده و برای مدت چهار ماه در انبار معمولی نگهداری شدند. نتایج نشان داد که هر سه ماده ضد میکروبی بطور قابل توجهی درکاهش بار میکروبی و اسیدیته کل رطب مضافتی بدون هیچگونه تاثیر سویی در خواص ارگانولپتیک آن موثر بودند . بسته های پلی اتیلن ترفتالات بدلیل شفافیت‘ استحکام وحفظ رطوبت محصول در طول انبارداری در مقایسه با کارتن های مقوایی درنگهداری رطب مضافتی تاثیر قابل توجهی داشتند . استفاده از محلول 2/0 درصد دی استات سدیم و بسته بندی در بسته های پلی اتیلن ترفتالات موثر ترین روش در حفظ کیفیت رطب مضافتی در طول چهارماه نگهداری گزارش شد.
کلید واژگان
بسته بندیرطب مضافتی
مواد ضدمیکروبی مجاز
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2006-03-211385-01-01




