• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 37, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 37, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر افزودن ویتامین E به رقیق‌کننده بر ویژگی ها و باروری منی خروس‌های بومی فارس پس از 6 یا 24 ساعت نگهداری در دمای 5-4 یا 24-19 درجه ی سانتی گراد

    (ندگان)پدیدآور
    بوستانی, علیدادضمیری, محمد جواد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    160.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    اثر چندین غلظت ویتامین E (0، 4، 8 و 12 میکروگرم در میلی‌لیتر) بر ویژگی‍ها و باروری منی خروس‌های بومی فارس پس از 6 یا 24 ساعت نگهداری در دمای 5-4 (دمای یخچال) یا 24-19 درجه‌‍ی سانتی گراد (دمای آزمایشگاه) بررسی شد. ویتامین E تاثیر معنی‌داری بردرصد اسپرم زنده، میزان جنبایی اسپرم، pH و درصد جوجه‌دهی تخم مرغ های بارور نداشت. غلظت‌های 4، 8 و 12 میکروگرم ویتامین E موجب افزایش معنی‌داری در درصد باروری نمونه‌های نگهداری شده برای 24 ساعت در دمای 5-4 درجه‌ی سانتی‌گراد و 24-19 درجه‌ی سانتی‌گراد نسبت به گروه کنترل (منی رقیق شده در سکستون بدون ویتامینE) شد. برای 6 ساعت نگهداری منی در دمای 5-4 درجه‌ی سانتی‌گراد، افزودن 8 میکروگرم ویتامین E در هر میلی‌لیتر رقیق‌کننده‌ی سکستون، باروری بالاتری را موجب شد. افزودن 4 یا 8 میکروگرم ویتامین E در هر میلی‌لیتر رقیق‌کننده، موجب افزایش باروری نمونه‌های نگهداری شده در دمای 5-4 درجه‌ی سانتی‌گراد و 24-19 درجه‌ی سانتی‌گراد برای 24 ساعت ‌شد. افزودن 8 میکروگرم ویتامینE در هر میلی‌لیتر رقیق‌کننده، موجب افزایش جوجه‌دهی کل برای نمونه‌های نگهداری شده در دمای 5-4 درجه‌ی سانتی‌گراد و 24-19 درجه‌ی سانتی‌گراد پس از 24 ساعت ‌شد.
    کلید واژگان
    اسپرم
    باروری
    خروس
    منی
    ویتامین E

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2006-04-21
    1385-02-01
    ناشر
    پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران

    URI
    https://jijas.ut.ac.ir/article_17867.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256873

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب