• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 36, شماره 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 36, شماره 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اندازه‌گیری باقیمانده حشره‌کش ایمیداکلوپرید در خیار

    (ندگان)پدیدآور
    جهرمی, خلیل طالبی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    192.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    میزان باقیمانده حشره‌کش ایمیداکلوپرید در برگ و میوه خیار مورد بررسی قرار گرفت. سمپاشی بوته های خیار با محلول ایمیداکلوپرید به نسبت 5/52، 0/84 و 0/168 گرم در هکتار انجام شد. باقیمانده ایمیداکلوپرید پاشیده شده، در میوه و در مواردی در برگ خیار تا سه الی چهار هفته قابل اندازه‎گیری بود. در میوه خیار که به فاصله دو ساعت بعد از سمپاشی به نسبت 84 گرم در هکتار، نمونه برداری شده بود، به طور متوسط 82/2 میلی‎گرم در کیلوگرم باقیمانده یافت گردید. در فواصل 1، 3، 10 و 14 روز بعد از سمپاشی، میزان باقیمانده به ترتیب 2/1، 56/0 ، 19/0 و 03/0 میلی‎گرم در هر کیلوگرم خیار بود. در برگ هایی که دو ساعت بعد از سمپاشی برداشته شده بود، به طور متوسط 46/7 میلی‎گرم ایمیداکلوپرید در هر کیلوگرم برگ خیار یافت گردید، که به 082/0 میلی گرم ایمیداکلوپرید در هر کیلوگرم برگ، در روز چهاردهم رسید. در خیاری که بوته های آن به نسبت 168 گرم در هکتار، سمپاشی شده بود، یک روز بعد از سمپاشی، باقیمانده 27/2 میلی گرم در کیلو گرم بود که به 93/0و 57/0 در روزهای سوم و پنجم کاهش یافت و در روز دهم به 17/0 میلی‌گرم در کیلو گرم رسید. در برگ های این تیمار، دو ساعت بعد از سمپاشی باقیمانده ، 8/16 میلی گرم در کیلو گرم بود. نمونه های برگی که در روز های یکم، سوم و پنجم بعد از سمپاشی برداشته شده بود به ترتیب حاوی 20/11، 73/5 و 67/3 میلی گرم ایمیداکلوپرید در کیلو گرم بود. روند کاهش همچنان ادامه یافت و به حدود یک میلی گرم در کیلو گرم در روز هفتم رسید. در صورت مصرف ایمیداکلوپرید به نسبت 5/52 گرم در هکتار، ، باقیمانده حشره کش در روزهای اول، سوم، پنجم، هفتم و دهم به ترتیب 067/0، 049/0، 050/0، 038/0 و 006/0 میلی گرم در هر کیلوگرم خیار بود. نتایج به دست آمده نشان داد که مصرف دز بالاتر و نیز دو بار سمپاشی با ایمیداکلوپرید منجر به تجمع باقیمانده در میوه خیار نمی شود.
    کلید واژگان
    ایمیداکلوپرید
    باقیمانده حشره کش
    خیار
    دوره پیش برداشت

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2005-08-23
    1384-06-01
    ناشر
    پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران

    URI
    https://jijas.ut.ac.ir/article_17695.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256779

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب