| dc.contributor.author | خیامی, مسعود | fa_IR |
| dc.contributor.author | حیدری, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | ریگازاده, طیبه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:12:26Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:12:26Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:12:26Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:12:26Z | |
| dc.date.issued | 2005-07-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1384-05-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | خیامی, مسعود, حیدری, رضا, ریگازاده, طیبه. (1384). رده بندی چند رقم کانولا بر مبنای پروتئین کل و ذخیره و اسیدهای چرب دانه. مجله علوم کشاورزی ایران, 36(5) | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://jijas.ut.ac.ir/article_17684.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256768 | |
| dc.description.abstract | در این تحقیق ابتدا میزان پروتئین کل و ذخیره ای ، اسیدهای چرب ، اندیس ید و اندیس صابونی به ترتیب به وسیله متدهای کجلدال ، الکتروفورز ، گاز کروماتوگرافی و روش های شیمیایی در دانه چند رقم از گیاهان گونه کانولا تعیین گردید و سپس با توجه به نتایج بدست آمده و با استفاده از روش های آماری چند متغیره ارقام مورد مطالعه از لحاظ شیمیوتاکسونومی بررسی و مقایسه شدند . نتایج به دست آمده بالاترین درصد پروتئین را در رقم هیولا 308 (53/28 درصد ) و پائین ترین میزان آن را در رقم طلایه (34/20درصد ) نشان می دهد . همچنین 5 اسید چرب مهم آن شامل اسید پالمیتیک ، اسید استئاریک ، اسید اولئیک ، اسید لینولئیک و اسید لینولنیک در هر 8 رقم از گونه کانولامشاهده گردید . در بررسی بیوشیمیایی روغن دانه ها ، اندیس صابونی با روش تیترمتری و اندیس ید با روش هانوس اندازه گیری گـردید . رقم سرز با عدد صابونی 83/155 و رقم الویس با اندیس ید 25/50 به ترتیب بالاترین مقادیر این دو فاکتور را به خود اختصاص دادند . همچنین تفکیک و جداسازی نوارهای پروتئین ذخیره ای دانه طبق روش لاملی و با استفاده از سیستم الکتروفورز ژل پلی آکریل آمید سدیــم دودسیل سولفات انجام گرفت . نمودار دندانه ای مبتنی بر 28 باند پروتئینی و بر اساس ماتریس تشابه و درصد تشابه فاصله ژنتیکی ارقام را به خوبی نشان می دهد . فاصله ژنتیکی ارقام بر اساس اسیدهای چرب نیز مورد بررسی قرار گرفت که ارقام مورد مطالعه گونه کانولا را در 5 کلاس گروه بندی کرد . | fa_IR |
| dc.format.extent | 327 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم کشاورزی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Agriculture Science | en_US |
| dc.subject | الکتروفورز | fa_IR |
| dc.subject | پروتئین ذخیره و اسیدهای چرب | fa_IR |
| dc.subject | کانولا | fa_IR |
| dc.subject | گاز کروماتوگرافی | fa_IR |
| dc.title | رده بندی چند رقم کانولا بر مبنای پروتئین کل و ذخیره و اسیدهای چرب دانه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.citation.volume | 36 | |
| dc.citation.issue | 5 | |