نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخیامی, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorحیدری, رضاfa_IR
dc.contributor.authorریگازاده, طیبهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:12:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:12:26Z
dc.date.available1399-07-09T04:12:26Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:12:26Z
dc.date.issued2005-07-23en_US
dc.date.issued1384-05-01fa_IR
dc.identifier.citationخیامی, مسعود, حیدری, رضا, ریگازاده, طیبه. (1384). رده بندی چند رقم کانولا بر مبنای پروتئین کل و ذخیره و اسیدهای چرب دانه. مجله علوم کشاورزی ایران, 36(5)fa_IR
dc.identifier.urihttps://jijas.ut.ac.ir/article_17684.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256768
dc.description.abstractدر این تحقیق ابتدا میزان پروتئین کل و ذخیره ای ، اسیدهای چرب ، اندیس ید و اندیس صابونی به ترتیب به وسیله متدهای کجلدال ، الکتروفورز ، گاز کروماتوگرافی و روش های شیمیایی در دانه چند رقم از گیاهان گونه کانولا تعیین گردید و سپس با توجه به نتایج بدست آمده و با استفاده از روش های آماری چند متغیره ارقام مورد مطالعه از لحاظ شیمیوتاکسونومی بررسی و مقایسه شدند . نتایج به دست آمده بالاترین درصد پروتئین را در رقم هیولا 308 (53/28 درصد ) و پائین ترین میزان آن را در رقم طلایه (34/20درصد ) نشان می دهد . همچنین 5 اسید چرب مهم آن شامل اسید پالمیتیک ، اسید استئاریک ، اسید اولئیک ، اسید لینولئیک و اسید لینولنیک در هر 8 رقم از گونه کانولامشاهده گردید . در بررسی بیوشیمیایی روغن دانه ها ، اندیس صابونی با روش تیترمتری و اندیس ید با روش هانوس اندازه گیری گـردید . رقم سرز با عدد صابونی 83/155 و رقم الویس با اندیس ید 25/50 به ترتیب بالاترین مقادیر این دو فاکتور را به خود اختصاص دادند . همچنین تفکیک و جداسازی نوارهای پروتئین ذخیره ای دانه طبق روش لاملی و با استفاده از سیستم الکتروفورز ژل پلی آکریل آمید سدیــم دودسیل سولفات انجام گرفت . نمودار دندانه ای مبتنی بر 28 باند پروتئینی و بر اساس ماتریس تشابه و درصد تشابه فاصله ژنتیکی ارقام را به خوبی نشان می دهد . فاصله ژنتیکی ارقام بر اساس اسیدهای چرب نیز مورد بررسی قرار گرفت که ارقام مورد مطالعه گونه کانولا را در 5 کلاس گروه بندی کرد .fa_IR
dc.format.extent327
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم کشاورزی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Agriculture Scienceen_US
dc.subjectالکتروفورزfa_IR
dc.subjectپروتئین ذخیره و اسیدهای چربfa_IR
dc.subjectکانولاfa_IR
dc.subjectگاز کروماتوگرافیfa_IR
dc.titleرده بندی چند رقم کانولا بر مبنای پروتئین کل و ذخیره و اسیدهای چرب دانهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume36
dc.citation.issue5


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد