نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزارعی, رسولfa_IR
dc.contributor.authorشایسته, نورالدینfa_IR
dc.contributor.authorپورمیرزا, علی‌اصغرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:12:03Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:12:03Z
dc.date.available1399-07-09T04:12:03Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:12:03Z
dc.date.issued2003-06-22en_US
dc.date.issued1382-04-01fa_IR
dc.identifier.citationزارعی, رسول, شایسته, نورالدین, پورمیرزا, علی‌اصغر. (1382). تولید کپسولهای نشاسته‏دار باکتری Bacillus thuringiensis Berliner حاوی مواد همراه مختلف و بررسی کارآیی آنها. مجله علوم کشاورزی ایران, 34(4)fa_IR
dc.identifier.urihttps://jijas.ut.ac.ir/article_17551.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256635
dc.description.abstractباکتری Bacillus thuringiensis B. یکی از موثرترین حشره‏کش‏های میکروبی است که برای کنترل لارو بالپولکداران در مزرعه به کار می‏رود ولی به دلیل اثرات مخرب نور خورشید روی اسپورها و کریستال‏های این باکتری کارآیی آن در مزرعه محدود است و برای به حدا قل رساندن کاهش کارآیی باید در فرمولاسیون‏های آن مواد محافظ پرتو فرابنفش موجود باشد. در این تحقیق 16 فرمولاسیون مورد ارزیابی قرار گرفت و معلوم گردید که از لحاظ افزایش کارآیی باکتری در تحت تابش نور خورشید مناسب‌ترین فرمولاسیون مخلوط باکتری، ملاس چغندرقند و حنا می‌باشد. تعدادی از فرمولاسیون‏ها (گروه I) تحت تابش نور خورشید فاقد پرتو فرابنفش قرار گرفتند و تعداد دیگری از فرمولاسیون‏ها به مدت یک روز(گروه II) و یا دو روز (گروه III) تحت تابش نور خورشید واقع شدند جهت بررسی کارآیی فرمولاسیون‏ها از لاروهای سن پنجم پروانه موم‌خوار استفاده گردید. در گروه I، فرمولاسیون‏های کپسوله شده و کپسوله نشده حاوی ملاس و حنا به ترتیب 80 و 8/77 درصد تلفات در لارو ایجاد کردند. در گروه II فرمولاسیون کپسوله شده دارای ملاس و حنا با 3/73 درصد بیشترین تلفات را به وجود آورد. در گروه III فرمولاسیون کپسوله شده حاوی ملاس و حنا 9/68 درصد تلفات در لارو ایجاد نمود. رابطه معکوسی بین طول مدت تابش نور خورشید و کارآیی فرمولاسیون‏ها مشاهده گردید. مقدار OAR فرمولاسیون کپسوله شده دارای حنا و ملاس در گروه‏های II و III به ترتیب برابر 6/91 و 1/86 درصد بود. با افزایش شکر به محلول فرمولاسیون‏ها به پایداری آنها افزوده شد.fa_IR
dc.format.extent244
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم کشاورزی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Agriculture Scienceen_US
dc.subjectفرمولاسیونfa_IR
dc.subjectنشاستهfa_IR
dc.subjectنور خورشیدfa_IR
dc.titleتولید کپسولهای نشاسته‏دار باکتری Bacillus thuringiensis Berliner حاوی مواد همراه مختلف و بررسی کارآیی آنهاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume34
dc.citation.issue4


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد