| dc.contributor.author | زارعی, رسول | fa_IR |
| dc.contributor.author | شایسته, نورالدین | fa_IR |
| dc.contributor.author | پورمیرزا, علیاصغر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:12:03Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:12:03Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:12:03Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:12:03Z | |
| dc.date.issued | 2003-06-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1382-04-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | زارعی, رسول, شایسته, نورالدین, پورمیرزا, علیاصغر. (1382). تولید کپسولهای نشاستهدار باکتری Bacillus thuringiensis Berliner حاوی مواد همراه مختلف و بررسی کارآیی آنها. مجله علوم کشاورزی ایران, 34(4) | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://jijas.ut.ac.ir/article_17551.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256635 | |
| dc.description.abstract | باکتری Bacillus thuringiensis B. یکی از موثرترین حشرهکشهای میکروبی است که برای کنترل لارو بالپولکداران در مزرعه به کار میرود ولی به دلیل اثرات مخرب نور خورشید روی اسپورها و کریستالهای این باکتری کارآیی آن در مزرعه محدود است و برای به حدا قل رساندن کاهش کارآیی باید در فرمولاسیونهای آن مواد محافظ پرتو فرابنفش موجود باشد. در این تحقیق 16 فرمولاسیون مورد ارزیابی قرار گرفت و معلوم گردید که از لحاظ افزایش کارآیی باکتری در تحت تابش نور خورشید مناسبترین فرمولاسیون مخلوط باکتری، ملاس چغندرقند و حنا میباشد. تعدادی از فرمولاسیونها (گروه I) تحت تابش نور خورشید فاقد پرتو فرابنفش قرار گرفتند و تعداد دیگری از فرمولاسیونها به مدت یک روز(گروه II) و یا دو روز (گروه III) تحت تابش نور خورشید واقع شدند جهت بررسی کارآیی فرمولاسیونها از لاروهای سن پنجم پروانه مومخوار استفاده گردید. در گروه I، فرمولاسیونهای کپسوله شده و کپسوله نشده حاوی ملاس و حنا به ترتیب 80 و 8/77 درصد تلفات در لارو ایجاد کردند. در گروه II فرمولاسیون کپسوله شده دارای ملاس و حنا با 3/73 درصد بیشترین تلفات را به وجود آورد. در گروه III فرمولاسیون کپسوله شده حاوی ملاس و حنا 9/68 درصد تلفات در لارو ایجاد نمود. رابطه معکوسی بین طول مدت تابش نور خورشید و کارآیی فرمولاسیونها مشاهده گردید. مقدار OAR فرمولاسیون کپسوله شده دارای حنا و ملاس در گروههای II و III به ترتیب برابر 6/91 و 1/86 درصد بود. با افزایش شکر به محلول فرمولاسیونها به پایداری آنها افزوده شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 244 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم کشاورزی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Agriculture Science | en_US |
| dc.subject | فرمولاسیون | fa_IR |
| dc.subject | نشاسته | fa_IR |
| dc.subject | نور خورشید | fa_IR |
| dc.title | تولید کپسولهای نشاستهدار باکتری Bacillus thuringiensis Berliner حاوی مواد همراه مختلف و بررسی کارآیی آنها | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.citation.volume | 34 | |
| dc.citation.issue | 4 | |