• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 36, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 36, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر عوامل عمده اکولوژیک در تولید بلاستوسپور قارچ Verticillium lecanii DAOM 198499 در محیط‌مایع

    (ندگان)پدیدآور
    فارسی, محمد جعفرعسکری, حسنطالبی‌جهرمی, خلیلپاکدل, عزیز خرازی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    318.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    شناسایی شرایط بهینه محیطی برای رشد و اسپورزائی عوامل کنترل‌کننده بیولوژیک در تولید انبوه آنها ضروری است. از آنجائیکه پاسخ این عوامل بیولوژیک نه تنها در سطح گونه، بلکه در حد جدایه نسبت به عوامل محیطی متفاوت می‌باشد، در این بررسی تاثیر کیفیت محیط غذایی، نور، درجه حرارت، و pH محیط در رشد و اسپورزائی قارچ V. lecanii DAOM 198499 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که کیفیت محیط‌ غذایی در تولید بلاستوسپور در سطح یک‌ درصد معنی‌دار بود. عصاره سیب‌زمینی غنی‌شده با دکستروز، پپتون و مخمر بهتر از محیط عصاره سیب‌زمینی بود. در حالیکه اثر نور معنی‌دار نبود. دمای بالای 30 درجه سانتیگراد تولید بلاستوسپور را محدود ساخته ولی دماهای 12، 17 ، 22 و 27 درجه سانتیگراد با همدیگر اختلاف معنی‌دار نداشتند (01/ 0= ?). تولید بلاستوسپور در طول چهار روز پس از کشت با شدت افزایش یافته و به میزان 108 *7/4 بلاستوسپور در میلی‌لیتر رسید. از آن پس این روند افزایش کند شده و پس از 10 روز به 108*06/9 رسید. بطوریکه مقایسه آماری تولید بلاستوسپور در روز های چهارم تا دهم با همدیگر اختلاف معنی‌دار نشان نداد. اثر pH محیط مایع در تولید بلاستوسپور معنی‌دار نبود. در طول دوره رشدی قارچ pH محیط را تغییر داده و به حد مطلوب4-6 ‌رساند. تولید بلاستوسپور در مواد غذایی جایگزین مورد آزمایش با همدیگر اختلاف معنی‌دار داشتند (01/0 = ?). مقایسه میانگین‌ها نشان داد که ملاس چغندرقند با 108*02/1 کنیدی در میلی‌لیتر بیشترین وعصاره شلتوک با 107*6/1 کمترین تولید را داشت. عصاره سیب‌زمینی با 107*8/6 در حد وسط قرار داشت.
    کلید واژگان
    تولید بلاستوسپور
    درجه‌حرارت
    کیفیت محیط ‌غذایی
    محیط‌مایع
    نور

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2005-03-21
    1384-01-01
    ناشر
    پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران

    URI
    https://jijas.ut.ac.ir/article_17504.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256588

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب