• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 36, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 36, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    شناسائی ژنوتیپ های متحمل به شوری گندم نان از طریق کشت بافت وآزمون جوانه زنی

    (ندگان)پدیدآور
    قنادها, احمدرضاامیدی, منصورعبدالشاهی, روح‌الهپوستینی, کاظم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    256.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی ارتباط صفات درمحیطهای کشت بافت و آزمون جوانه زنی با تحمل به شوری دو آزمایش به صورت فاکتوریل اجرا گردید.درآزمایش کشت بافت 5 رقم متحمل به شوری شعله،کویر، روشن ،سرخ تخم وکارچیا(2) و3 رقم حساس قدس(2)، گاسپارد وچمران(مکاتبات شخصی باموسسه نهال و بذر بخش غلات) استفاده شد و غلظت‌های، 38/0، 77/0و15/1 درصد نمک توسط NaCl به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با دو تکرار و دو مشاهده در هر تکرار انجام شد و صفاتی نظیر وزن ترکالوس ،تعداد کالوس، اندازه کالوس، میزان سدیم و پتاسیم کالوس اندازه گیری شد. نتایج این آزمایش نشان داد که تنش شوری اعمال شده تاثیری بر وزن‌ ترکالوس‌ها وتعداد کالوس‌های تشکیل شده نداشت و با افزایش تنش شوری وزن کالوس‌ها ثابت باقی ماند.ولی افزایش تنش شوری باعث کاهش اندازه کالوس وافزایش میزان سدیم در بافت کالوس ها شد.صفت پتاسیم ونسبت Na+ / K+برای ژنوتیپ‌ها و ژنوتیب×شوری معنی دار بود و بابررسی میانگین ارقام مقاوم وحساس مشخص شد که روند تغییرات پتاسیم درکالوس به مقاومت و یا حساسیت ارقام بستگی داردو از این نکته میتوان در انتخاب غیره مستقیم‌ ژنوتیپ های متحمل به شوری استفاده کرد.درآزمایش جوانه زنی نیز همان ارقام آزمایش اول ولی با سطوح شوری0، 19/0، 38/0، 58/0، 77/0، 96/0 و 15/1درصد نمک به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با3 تکرار بکار گرفته شد. در این آزمایش نیز صفاتی نظیر درصد جوانه زنی،سرعت جوانه زنی،طول کلئوپتیل وطول ریشه چه اندازه گیری شد و درنهایت مشخص شد که ارقام مقاوم سرعت رشد بیشتری دارند.از نتایج حاصل از دو آزمایش می توان به عنوان شاخصهایی در انتخاب ژنوتیپ های متحمل به شوری استفاده کرد
    کلید واژگان
    القاء کالوس
    تحمل به شوری
    جوانه زنی
    کشت بافت
    گندم

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2005-03-21
    1384-01-01
    ناشر
    پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران

    URI
    https://jijas.ut.ac.ir/article_17501.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256585

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب