اثرات اسیدهای چرب غیر اشباع 3-n و 6-n جیرة غذایی بر عملکرد و پاسخ ایمنی همورال جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
گلیان, ابوالقاسمافشار, جلیل توکلیشاهرودی, فریدون افتخارآرشامی, جوادترکی, مهراننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
اثرات منابع چربی جیرة غذایی حاوی نسبتهای مختلف اسیدهای چرب 3-n به 6-n بر عملکرد و پاسخ اولیه تولید آنتیبادی جوجههای گوشتی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. هفتصد قطعه جوجه گوشتی به طور تصادفی بین 35 قفس تقسیم شدند و از 6 روزگی با جیرههای غذایی یکسان به لحاظ انرژی و پروتئین با سطوح مختلف روغن ماهی و یا پنبه دانه (75/0، 5/1 و 25/2 درصد) و یا بدون روغن (گروه شاهد) تغذیه گردیدند. برای تعیین تیتر آنتیبادی علیه بیماری نیوکاسل، در 13 روزگی 5 جوجه به ازای هر قفس به طور تصادفی انتخاب، خونگیری و سپس واکسینه شدند. خونگیریهای بعدی در روزهای 6، 11 و 18 پس از واکسیناسیون انجام گرفت. به منظور تعیین تیترآنتیبادی علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC)، در 36 روزگی 6 جوجه به ازای هر قفس به طور تصادفی انتخاب و خونگیری شدند. سپس به آنها 1 میلیلیتر سوسپانسیون %5 SRBC تزریق گردید و خونگیریهای بعدی در روزهای 3، 7، 10 و 13 پس از تزریق به عمل آمد. وزن بدن و مصرف خوراک در روزهای 21، 42 و 49 اندازهگیری شد. تیمارهای غذایی بر عملکرد جوجهها در طی دورههای آغازین و رشد تاثیر معنیداری نداشتند، اما مصرف خوراک در دوره پایانی در جوجههای تغذیه شده با تیمارهای %25/2 روغن ماهی و یا پنبه دانه نسبت به سایر گروهها بیشتر بود (01/0P
کلید واژگان
اسیدهای چرب 3-n و 6-nآنتیبادی
جوجههای گوشتی
روغن پنبهدانه
روغن ماهی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2003-03-211382-01-01




