• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 1, شماره 0
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 1, شماره 0
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر تنوع آللی زیرواحدهای گلوتنین دارای وزن مولکولی زیاد در ارزش نانوائی لاینهای بهنژادی گندم نان

    (ندگان)پدیدآور
    نجفیان, گودرزمیشانی, دکتر سیروس عبدصمدی, دکتر بهمن یزدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    967.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی رابطه بین زیر واحدهای گلوتنین دارای وزن مولکولی زیاد و ارزش نانوائی گندم نان‘ 154 لاین بهنژادی گندم که برای ارزش نانوایی انتخاب نشده بودند با استفاده از روش SDS-PAGE مورد الکتروفورز قرا رگرفتند. سپس ارزش نانوائی این لاینها با استفاده از آزمایشهای فارنوگراف‘ حجم رسوب زلنی وحجم رسوب SDS تعیین گردید. با تجزیه های آماری اثر مکانهای ژنی سه گانه (GIU-D1,GIU-B1,GIU-A1) در تغییرات حجم رسوب زلنی و حجم رسوب SDS از نظرآماری معنی دار شد. برای این دو صفت زیر واحدهای 1و2 بهتر ازنول و زیر واحدهای 10+5 بهتر از 12+2 بودند. زیر واحدهای 18+17 فقط در حجم رسوب SDS بهتر از دو ترکیب 8+7 و 9+7 بود. اثر مکان ژنی GIU-D1 بیشتر مشخص بود. طوریکه برای آنان بر صفات فوق ‘ ارزش والوریمتری ‘ مدت زمان تکامل و پایداری خمیر نیز معنی دار گردید. اثر متقابل درصد پروتئین و GIU-A1 برای ارزش والوریمتری و حجم رسوب SDS و درصد پروتئین با GIU-B1 برای حجم رسوب زلنی و حجم رسوب SDS معنی دار گردید. بعضی همبستگی های بین اثرات متقابل دوگانه زیر واحدهای گلوتنین دارای وزن مولکولی زیاد وارزش نانوائی ‘ از جمله (5+10)*(1) و (5+10) *(17+18) برای ارزش والوریمتری ‘ مدت زمان تکامل خمیر‘ حجم رسوب زلنی وحجم رسوب SDS مثبت و معنی دار گردید. بنظر می رسد نقش درصد پروتئین در ظهور خواص مفید زیر واحدهای گلوتنین دارای وزن مولکولی زیاد مهم است. بطور کلی تجزیه داده ها به روشهای مختلف ومقایسه میانگین های آللی نشان دادکه زیرواحدهای 10+5‘1‘ ْ2و 18+17 نقش مهمی در ارزش نانوائی گندم دارند.
    کلید واژگان
    زیر واحدهای گلوتنین دارای وزن مولکولی زیاد
    کیفیت نانوایی
    لاینهای بهنژادی گندم

    شماره نشریه
    0
    تاریخ نشر
    1997-05-22
    1376-03-01
    ناشر
    پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران

    URI
    https://jijas.ut.ac.ir/article_16456.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256495

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب