• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 4, شماره 0
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 4, شماره 0
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر حرارت و آمونیاکی جوروی اسیدیته شکمبه ‘ تولید و ترکیبات شیر گاو هلشتاین

    (ندگان)پدیدآور
    نیکخواه, علیفتحی, محمدحسن نسرینهضتی, غلامعلی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.103 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این پژوهش اثر حرارت دادن و آمونیاکی کردن دانه جو روی تولید شیر‘ ترکیبات شیر و اسیدیته شکمبه مطالعه گردید. دانه جو در حرارت 120-115 درجه سانتیگراد تف داده شد. برای تهیه جو آمونیاکی شده ‘ 100 کیلو گرم دانه جو با 75 کیلو گرم محلول 4% اوره مخلوط و بمدت 60 روز سیلو گردید . در این آزمایش بر اساس یک طرح چرخشی متوازن 12 رأس گاو هلشتاین شیرده با وضعیت یکسان (10±52 روز پس از زایش) با جیره های غذایی هم مانند از نظر مواد و درصد اجزاء متشکله (37% یونجه و 63% کنسانتره) و ترکیبات شیمیایی و انرژی حاوی جو فرآیند نشده (جیره 1) ‘ جو آمونیاکی شده (جیره 2) ‘ جو تف داده شده (جیره 3) و جو تف داده شده و آمونیاکی شده (جیره 4) درسه دوره متوالی چهار هفته ای با یک هفته فاصله بین دو دوره تغذیه شدند. میانگین شیر تولیدی (بر مبنای 4% چربی) گاوهایی که از جیره های 1‘2‘3‘و4 و تغذیه شده بودند. بترتیب برابر b94/20‘a20/3‘a28/3 و a55/3 بود. این روند در مورد درصد پروتئین برابر a11/3‘a30/3 ‘b96/2 ‘a06/3 بود . میانگین درصد کل موادجامد شیر گاوهای تغذیه شده با جیره 2(4/12) ‘ با جیره 4(07/12) بیشترین ولی تغذیه شده با جیره 1 (6/11) و جیره 3(90/11) کمترین بود که تفاوت بین دومیانگین اول با دو میانگین دوم معنی دار بود (05/0>p) ‘ ماده خشک مصرفی گاوهابه ازای یک کیلوگرم شیر تولیدی برای جیره های 1‘ 2‘ 3 و4 بترتیب برابر 10/1 ‘ 04/1 ‘ 03/1و00/1 کیلوگرم بود. pH شکمبه گاوهای تغذیه شده با جیره 1 پایین ترین (02/6) و با جیره 4 بالاترین (43/6) بود که اختلاف بین آنها معنی دار بود (05/0>p) . میانگین pH مدفوع گاوهای تغذیه شده با جیره ها به ترتیب برابر 12/6‘13/6‘12/6 و20/6 بود که تفاوت بین آنها معنی دار نبود. با توجه با این یافته ها چنین استنتاج می گردد. که با آمونیاکی کردن ویا تف دادن جومی توان درصد چربی شیر‘ مقدار شیر تولیدی گاوها را افزایش داده و احتمالا بروز اسیدوز در گاوها را کاهش داد.
    کلید واژگان
    اوره
    پروتئین
    جو آمونیاکی شده
    جو تف داده
    چربی
    دانه جو
    شیر
    هلشتاین

    شماره نشریه
    0
    تاریخ نشر
    1998-03-21
    1377-01-01
    ناشر
    پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران

    URI
    https://jijas.ut.ac.ir/article_15896.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256205

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب