• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 4, شماره 0
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 4, شماره 0
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    آثار ناشی از مصرف روغن پالم در لیپید انسان

    (ندگان)پدیدآور
    ضیابری, سید حسین میر نظامی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    570.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این طرح تأثیر سوء مصرف روغن هیدروژنه شده حاوی روغن پالم (روغن نخل )بر روی لیپید انسان به خصوص کلسترول بد (LDL) مورد بررسی قرارگرفت . سیزده نفر داوطلبان درمدت شانزده روز با تنظیم نمودن جیره غذایی برحسب وزن ‘ سن ‘ قد وفعالیت بدنی از روغن نباتی هیدروژنه شده حاوی روغن پالم(روغن جامدحاوی 9/22 درصد اسید پالمتیک) تغذیه شدند. برای تعیین صحت طرح تحقیقاتی از طرح آماری آنالیز واریانس با دسته بندی یکطرفه بین داوطلبان و آزمون T-student استفاده شد. نتایج حاصل از تجزیه خون شرکت کنندگان وبا استفاده از طرح آماری (T-Test) بیانگر این مطلب است که میانگین کلسترول بد (LDL) از 31/16±53/89 dI/mg در روز شانزدهم افزایش یافته است به عبارتی دیگر میزان کلسترول بد در طول مدت کوتاهی 30/43 dI/mg افزایش یافته است. مقایسه هفت نفر از داوطلبان در طی مدت شانزده روز با تنظیم نمودن جیره غذایی بر حسب وزن ‘ سن ‘ قد وفعالیت بدنی از روغن ذرت تغذیه شدند. نتایج حاصل از تجزیه خون آنها نشان می دهد که برخلاف روغن جامد هیدروژنه شده حاوی روغن پالم‘ روغن مایع ذرت باعث افزایش میانگین کلسترول خوب (HDL) 61/4±71/50 dI/mg درروز اول به 24/8±57/66 dI/mg درروز شانزدهم شده است. با استفاده از طرح آماری TTEST نتایج نشان می دهد که میزان کلسترول خوب (HDL) در افرادی که با روغن ذرت تغذیه شده بودند در روزهای اول وهشتم در سطح 5 درصد معنی دار نیست اما میزان کلسترول خوب درآنها بعد از تغذیه شانزده روز در سطح 5 درصد معنی دار است .سه مطلب را می توان ا زنتایج حاصل توصیه نمود. 1. از تغذیه روغن جامد هیدروژنه شده حاوی روغن پالم‘ حتی الامکان خودداری شود 2. برای افرادی که کلسترول بد (LDL) خونشان بالاست و بطور کلی برای همه افراد استفاده روغن مایع ذرت در جیره غذایی پیشنهاد می شود. 3. از ورود روغن پالم وافزودن آن به روغن جامد هیدروژنه شده جلوگیری شود
    کلید واژگان
    روغن پالم
    لیپید انسان و روغن نباتی هیدروژنه

    شماره نشریه
    0
    تاریخ نشر
    1998-03-21
    1377-01-01
    ناشر
    پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران

    URI
    https://jijas.ut.ac.ir/article_15887.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256196

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب